Back to Top
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται απόψε στο Πολύεδρο "Το Ρόδο και η άκανθα" της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

Παρουσιάζεται απόψε στο Πολύεδρο "Το Ρόδο και η άκανθα" της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

Η συγγραφέας κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Απόψε Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα σε εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα, το βιβλίο της Βησσαρίας Ζορμπά - Ραμμοπούλου, με τίτλο
«Το ρόδο και η άκανθα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Αναστασία Δημητροπούλου και η ίδια η κυρία Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, η οποία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και στο τέλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Στη Βουλγαρία των Βογιάρων αριστοκρατών και των υποτελών τους Σλάβων, τον 9ο αι., ο νέος χαγάνος Βόρις προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις του µε το Βυζάντιο σκεφτόμενος σοβαρά τον εκχριστιανισµό του λαού του. Στην Κωνσταντινούπολη, ο νεαρός αυτοκράτορας Μιχαήλ (διάδοχος του Θεοφίλου) επιδιώκει την προσέγγιση µε τον Βόριο οργανώνοντας εµπορικές αποστολές και γάµους Βούλγαρων ευγενών µε Βυζαντινές νύφες. Σε µία τέτοια γαµήλια συµφωνία αποστέλλεται ως νύφη η Παυλή µε συνοδούς τους κηδεμόνες της, που βιάζονται να την ξεφορτωθούν, και τον κρυφά ερωτευμένο µαζί της Σισίνη.

Την καθορισμένη µέρα του γάµου, όµως, ένας φόνος πυροδοτεί ένα νοσηρό κλίµα πολιτικής συνωµοσιολογίας και οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να υποπτεύονται τον Σισίνη. Ένας δεύτερος, απροσδόκητος φόνος θα ανατρέψει τα δεδομένα...

Η περιπέτεια µιας απαγορευμένης αγάπης µέσα στις ατραπούς του αγνώστου, η προσπάθεια των απλών και ανώνυμων ηρώων να κρατήσουν όρθια την ύπαρξή τους όταν η Ιστορία προελαύνει καλπάζοντας, αυτό είναι το θέμα  του συγκεκριμένου βιβλίου.

*Η Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα, αρχαιολογία στα Γιάννενα και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ το διήγημά της «Η συνέντευξη» βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Α. Σαμαράκης" το 2000.

Για τη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδιά έχει αποσπάσει Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2003 για το έργο της "ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας" (1η παράσταση 15/12/2004 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Λουίζας-Μαρίας Παπαδοπούλου), Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 για το έργο της "Ιβάν... ο Τρυφερός" και Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου 2010 για το βιβλίο της "Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών".

Culture