Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από καρκίνο του εγκεφάλου πέθανε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Φόρστερ

Από καρκίνο του εγκεφάλου πέθανε ο γνωστ...

Είχε προταθεί για Όσκαρ για το φιλμ του Ταραντίνο, "Τζάκι Μπράουν" το 1997

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στο Χόλιγουντ και στους φίλους του κινηματογράφου η δυσάρεστη είδηση ότι πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, Ρόμπερτ Φόρστερ, ο οποίος προτάθηκε για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Jackie Brown" του Κουέντιν Ταραντίνο το 1997. Ο εκλιπών είχε εμφανιστεί σε περισσότερα από 100  κινηματογραφικά έργα.

Ο ηθοποιός πέθανε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στο Λος Άντζελες από καρκίνο του εγκεφάλου.

Ο Ταραντίνο δημιούργησε τον χαρακτήρα του Μαξ Τσέρι, έχοντας τον Φόρστερ στο μυαλό του και ο ρόλος του χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ της καριέρας του που είχε ξεκινήσει στα τέλη του ‘60.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1941 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο Φόρστερ ξεκίνησε την καριέρα του από το Μπρόντγουεϊ και την παράσταση “Mrs. Dally Has a Lover” και στη συνέχεια ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον τον επέλεξε να συμμετάσχει μαζί με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μάρλον Μπράντο στην ταινία του 1967 «Ανταύγειες σε χρυσά μάτια - Reflections in a Golden Eye», όπου είχε κάνει αίσθηση μία τολμηρή σκηνή για την εποχή όπου εμφανιζόταν.

Έχει υποδυθεί τον πατέρα του Τιμ Άλεν στην τηλεοπτική κωμωδία “Last Man Standing” και τον πατέρα μιας μητέρας σε κώμα στην ταινία “The Descendants” (Οι Απόγονοι) του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη, με καταγωγή από το Αίγιο, Αλεξάντερ Πέιν.

Ο Ντέιβιντ Λιντς έδωσε στον Ρόμπερτ Φόρστερ έναν ξεχωριστό ρόλο στην ταινία "Mulholland Dr." και στο reboot του "Twin Peaks".

Ο Ρόμπερτ Φόρστερ που πρωταγωνίστησε στην αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά "Breaking Bad" πέθανε την ημέρα που άρχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφος η τελευταία του ταινία "El Camino: A Breaking Bad Movie".

Οι συμπρωταγωνιστές του στο “Jackie Brown”, οι γνωστοί Αφροαμερικανοί ηθοποιοί Σάμιουελ Τζ. Τζάκσον και Παμ Γκρίερ έσπευσαν με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του ηθοποιού.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight