Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αλήθειες που δεν γνωρίζετε

Αλήθειες που δεν γνωρίζετε
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Είμαστε με τους Κούρδους και κάθε αδικούμενο, έχουν και αυτοί δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος. Ο Άσσαντ τους είχε δώσει διοικητική αυτονομία (στην Συρία εκπαιδεύονταν οι Κούρδοι του Οτσαλάν).

Όταν οι ΗΠΑ υπονόμευσαν το καθεστώς Άσσαντ προς χάριν των συμφερόντων του Ισραήλ και εξόπλισαν τους φανατικούς ισλαμιστές που έκοβαν τα κεφάλια των χριστιανών, η Ρωσία παρενέβη και έσωσε την Συρία. ΗΠΑ και Ισραήλ εξόπλισαν τους Κούρδους, όταν οι ισλαμιστές αυτονομήθηκαν και με την βοήθεια της Τουρκίας και των εμιράτων έφτιαξαν το ισλαμικό κράτος.

Οι Κούρδοι έδωσαν 11000 νεκρούς στις μάχες ενάντια στο χαλιφάτο. Όταν ο Ερντογάν εισέβαλε στην Συρία και κατέλαβε το κουρδικό καντόνι Αφρίν οι Κούρδοι αρνήθηκαν την Ρωσική βοήθεια, παρότι οι ΗΠΑ τους άδειασαν.

Με την επικράτηση Κούρδων και Σύριων ενάντια στο ισλαμικό κράτος, οι Κούρδοι με την παρότρυνση των ΗΠΑ κατέλαβαν τις νότιες περιοχές της Συρίας που υπάρχουν πολλές πλούσιες πετρελαιοπηγές, παρότι εκεί κατοικεί Συριακός Αραβικός πληθυσμός και καμία σχέση δεν έχουν οι ίδιοι, αφού κατοικούν στον βορρά!

Όποιος Σύριος στρατιώτης περνάει ακόμη και τώρα, τον Ευφράτη πλησίον στις πετρελαιοπηγές, οι Κούρδοι τον πυροβολούν και οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τα Συριακά στρατεύματα. Τώρα που η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία και καταλαμβάνει τις κουρδικές περιοχές οι ΗΠΑ αποχωρούν και διευκολύνουν!

Επιτίθενται ακόμη και στο Κομπάνι, όπου είχαν παραμείνει Αμερικανικά στρατεύματα για να διατηρηθεί αυτόνομη περιοχή και αυτά αφού υπέστησαν ανηλεή βομβαρδισμό αποχώρισαν! Τέτοιο διασυρμό των ΗΠΑ κανείς δεν τον ανέμενε. Γιατί όμως ανέχονται την Τουρκία και υποκύπτουν σε αυτήν;

Επειδή θέλουν ΗΠΑ και Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν! Οι Ρώσοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση αυτή την εξέλιξη και ανέχονται και αυτοί τον Ερντογάν. Με την κατάληψη των Κουρδικών περιοχών της Συρίας, οι Τούρκοι θα παρεμποδίσουν καθοριστικά την ίδρυση Κουρδικού κράτους, καθώς έχουν ήδη διευρυμένη οικονομική συνεργασία και συμμαχία με τους Κούρδους του Ιράκ (Μπαρζανί).

Μετά το τέλος αυτού του πολεμικού εγχειρήματος, η Τουρκία θα στραφεί στο Αιγαίο και ιδίως νότια της Κρήτης, όπου είναι το τεράστιο κοίτασμα υδρογονανθράκων του Ηροδότου. Επίσης θα κάνει γεωτρήσεις μέσα στην Ελληνική και  Κυπριακή ΑΟΖ. Στην εμπλοκή αυτή οι ΗΠΑ θα μας προτείνουν όπως πάντα «Βρείτε τα μεταξύ σας»! Αυτό σημαίνει πως αν δεν πάμε σε ενιαία Εθνική Στρατηγική αποτροπής του ξεπουλήματος των εθνικών μας συμφερόντων, θα υποστούμε μέσα σε ένα χρόνο μετά την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, μια δεύτερη μεγάλη ήττα του ελληνισμού. Όλοι αναπολούν ξανά την ανυποχώρητη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου, την πολιτική παρακαταθήκη του οποίου, οι Κωνσταντίνος Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά έχουν εγκαταλείψει ολοσχερώς. Επίσης όλοι ενθυμούνται την αγαστή συνεργασία και εθνική συνεννόηση Α Παπανδρέου-Κωνσταντίνου Καραμανλή τόσο για την Μακεδονία, όσο και για το Αιγαίο και την αποτροπή της Τουρκικής απειλής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις