Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συρία: 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

Συρία: 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψ...

«Αντίποινα» των Κούρδων με 6 νεκρούς από οβίδες σε τουρκικά χωριά

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία, εκ των οποίων ολοένα και περισσότεροι διαμένουν προσωρινά σε καταφύγια και σχολεία, μετά την έναρξη αυτήν την εβδομάδα της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή, έγινε γνωστό σήμερα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ήδη αισθητός. Υπολογίζουμε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους», τονίζεται σε μια ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε άλλες κοινότητες, όμως ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων σπεύδει σε καταφύγια στις πόλεις Αλ Χασάκα και Ταλ Ταμέρ και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία».

Τους 342 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί Κούρδοι μαχητές από την στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» των Τουρκικών στρατευμάτων που εξακολουθούν να προελαύνουν στην Βορειοανατολική Συρία. Από τις επιθέσεις όμως έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άμαχοι.

Οι εικόνες από νεκρά παιδιά και κατεστραμμένα χωριά κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας. Την ίδια ώρα οι Κούρδοι μαχητές απαντούν στους βομβαρδισμούς της Τουρκίας με όλμους εναντίον τουρκικών χωριών στα σύνορα με τη Συρία. Κι όλα αυτά ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν πως θα στείλει χιλιάδες στρατιώτες στην Συρία εάν περάσει τις κόκκινες γραμμές με τους Κούρδους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις