Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έφτασε τα 300.000 εισιτήρια σε 8 μέρες το "Τζόκερ" που αποτελεί πια ένα κοινωνικό φαινόμενο

Έφτασε τα 300.000 εισιτήρια σε 8 μέρες τ...

Στο Αμερικάνικο box office η ταινία με τον Χοακίν Φίνιξ αναμένεται να ανέβει στο ν. 1 για 2ο σαββατοκύριακο

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς «Τζόκερ – Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα αντισυμβατικό, ακατάλληλο για ανηλίκους, ψυχολογικό δράμα που έχει εξελιχθεί στο απόλυτο event φιλμ, έκλεισε την 1η εβδομάδα προβολής του, στα 300.000 εισιτήρια στις Ελληνικές αίθουσες (είχε ξεκινήσει με τα previews την Τετάρτη 2/10/2019 το βράδυ) και συνεχίζει δυναμικά να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο θέλει οπωσδήποτε να δει την ταινία και σχηματίζει τεράστιες ουρές στις κινηματογραφικές αίθουσες, και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με άρθρο του forbes.com, εκτιμάται πως στο δεύτερο σαββατοκύριακο του στις ΗΠΑ, το φιλμ θα μπορέσει να κρατηθεί ψηλά με εισπράξεις στα 43-45 εκατ. δολάρια και πως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ ενδέχεται οι παγκόσμιες εισπράξεις που ήδη έχουν φτάσει τα 350 εκατ., να έχουν προσεγγίσει το νούμερο των 460 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί και παραπάνω!

Όπως γράφεται και λέγεται από τους ειδικούς το «Τζόκερ» είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή ενώ και ο ανταγωνισμός αυτό το σαββατοκύριακο μάλλον ευνοεί την ταινία του Τοντ Φίλιπς καθώς τα «Gemini Man» του Ανγκ Λι με τον Γουίλ Σμιθ που παίζεται ήδη και εδώ στην Ελλάδα και στην Πάτρα και το animation “Addams Family” θα μείνουν εισπρακτικά στην σκιά του «Τζόκερ» με εισπράξεις πάνω κάτω στα 25 εκατομμύρια έκαστο.

Στην ταινία «Τζόκερ» του στούντιο της Warner Bros, πρωταγωνιστούν εκτός του Χοακίν Φίνιξ, οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην Οσκαρική κούρσα.

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει λοιπόν τη διαφορά και τραβά σαν μαγνήτης το κοινό ενώ πλέον η ταινία αντιμετωπίζεται ως ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture