Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Xαμός με το "Joker" - Φτάνει τα 350 εκατ. δολάρια διεθνώς - Διαμαρτυρία θεατών για τη χρήση ενός τραγουδιού

Xαμός με το "Joker" - Φτάνει τ...

Η προβολή της ταινίας του Τοντ Φίλιπς που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας συνεχίζεται για 2η εβδομάδα

Τι χαμός πραγματικά γίνεται με το φιλμ «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς. H ταινία που σαρώνει διεθνώς και στη χώρα μας από την περασμένη Τετάρτη 2/10/2019 πλησιάζοντας ήδη τα 350 εκατ. δολάρια διεθνώς σε εισπράξεις, από τα οποία τα 129 προέρχονται από τις ΗΠΑ (έως και την Τετάρτη 9/10) έχει δημιουργήσει μία φρενίτιδα. Όπως διαβάσαμε, οι περισσότεροι εκ των σινεφίλ φεύγουν εκστασιασμένοι, σκεπτικοί και προβληματισμένοι στο τέλος.

Όλοι μιλούν για την ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος ήδη θεωρείται εν δυνάμει υποψήφιος και το απόλυτο φαβορί στον α΄ανδρικό ρόλο στην απονομή των Όσκαρ του 2020. Ψηφοφόροι των Όσκαρ ήδη σχολιάζουν και εκτιμούν τι θα γίνει με την ταινία.

Στο σάιτ του euronews.com διαβάσαμε μία ακόμα είδηση ότι μερίδα θεατών καλούν το κοινό να μποικοτάρουν το επόμενο διάστημα το «Joker» καθώς στην ταινία χρησιμοποιείται σε μία σκηνή και στο σάουντρακ, τραγούδι ενός καταδικασμένου παιδόφιλου άνδρα.

Πρόκειται όπως αναφέρει το euronews.com, για ένα τραγούδι γραμμένο και ερμηνευμένο από τον Βρετανό Gary Glitter. Το song/κομμάτι, Rock and Roll part II, ακούγεται σε μία σκηνή που ο πρωταγωνιστής Arthur Fleck (τον οποίο και υποδύεται ο Joaquin Phoenix) κατεβαίνει κάποια σκαλοπάτια ενώ έχει μεταμορφωθεί σε Joker – τον κυρίαρχο εχθρό και αντίπαλο του Batman.

Αυτή η σκηνή και η χρήση του συγκεκριμένου τραγουδιού προξένησαν σοκ σε ορισμένους θεατές.

Στο μεταξύ σε άλλο σάιτ, το Los Angeleno, είδαμε ότι ανέλαβε ένας ψυχίατρος που έχει ασθενείς όπως ο Τζόκερ, να αναλύσει τον χαρακτήρα και τα ξεσπάσματα του!

Στο φιλμ παίζει και ο σπουδαίος Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Πάντως αναφορικά με τις κριτικές εντυπώσεις τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Στο Rotten Tomatoes, ο μέσος όρος είναι στο 69% και στο πιο απαιτητικό metacritic στο μόλις 59%.

Η προβολή της ταινίας που ήδη πανελλαδικά έχει φτάσει τα 300.000 εισιτήρια (σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας διανομής Tanweer), συνεχίζεται για 2η εβδομάδα και στην Πάτρα στην βραδινή προβολή στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στις 21.45 και στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων. Οι αίθουσες όπου παίζεται είναι γεμάτες μέχρι τις μπροστινές σειρές!

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture