Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η επέτειος επανακομιδής της Κάρας της Αγ. Ειρήνης στην Πάτρα

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η επέτειος επα...

Την Κυριακή το πρωί χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε  η 17η επέτειος από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, από την Μονή Hautecombe της Σαβοίας στη Γαλλία, στην αποστολική πόλη των Πατρών.

Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου και φυλάσσεται η Ιερά και Αγία κάρα της.

Ανήμερα της Εορτής, την περασμένη 6 Οκτωβρίου 2019 τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με το ναό να είναι γεμάτος από κόσμο που πήγε να προσκυνήσει τη χάρη της Αγίας Ειρήνης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Θαύμα της αναστάσεως του Υιού της χήρας Ναΐν, τονίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η Ανάσταση και η ζωή και ότι όποιος είναι ενωμένος μαζί του μέσα από τα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας δεν θα γνωρίσει θάνατο  διότι ο ίδιος είναι η Ανάσταση και η ζωή.

Κλείνοντας το κήρυγμα του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου (ο οποίος την Κυριακή το πρωί λειτούργησε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου) για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Προ της απολύσεως ο κ. Χρύσανθος επαίνεσε το προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και τον συνεφημέριό του  π. Ιωάννη Κολώνη για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως  αλλά και για το πνευματικό τους έργο στην Ενορία.

Στην Θεία Λειτουργία παρλέστη η βουλευτής  Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις