Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο ετσιθελισμός του Δημάρχου προσβάλλει την Ορθοδοξία!

Ο ετσιθελισμός του Δημάρχου προσβάλλει τ...

Του Νίκου Νικολόπουλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ"

Με αφορμή την κατάργηση της πρωινής προσευχής στο Βρεφοκομείο και τους παιδικούς σταθμούς από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, πολλοί συμπολίτες αναρωτήθηκαν εάν πράγματι  ανέμενε ο Δήμαρχος να περάσουν  οι δημοτικές εκλογές και μετά να ενεργοποιήσει τον …ξεχασμένο κανονισμό που είχε ψηφίσει στην πρώτη θητεία του,  μόνο και μόνο για να κάνει το … κέφι του σκληρού πυρήνα του ΚΚΕ.  Όπως είναι γνωστό προκλήθηκαν εντονότατες, δικαιολογημένες αντιδράσεις και υπέθεσα ότι ο Δήμαρχος θα έπαιρνε το μήνυμα και θα «πάγωνε»  την κατάργηση της προσευχής. Εις μάτην…

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί δεν περιποιεί τιμή για την «Λαϊκή Συσπείρωση» η εκ του πονηρού συμπεριφορά της. Αφού πρώτα «άρπαξε» την ψήφο των Πατρινών  -ανάμεσα τους και χιλιάδων Ορθόδοξων Χριστιανών- όταν πια δεν τους είχε ανάγκη, επέβαλε την κατάργηση της προσευχής για να ικανοποιήσει το μειοψηφικό κομματικό ακροατήριο  των άθεων του ΚΚΕ, δυσαρεστώντας ακόμη και τους ένθεους, τους Χριστιανούς  κομμουνιστές που κάνουν τον σταυρό τους και πιστεύουν στον Θεό.

Λυπάμαι, γιατί στους χαλεπούς χρόνους της παγκοσμιοποίησης και της εφαρμοζόμενης αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης, βρίσκουν την ευκαιρία παλαιάς κοπής διεθνιστές και λογιών – λογιών άθεοι αντάμα και λειτουργώντας συστηματικά ως «δούρειοι ίπποι» να προσπαθούν να ξεθεμελιώσουν κάθε τι Χριστιανικό, εθνικό και παραδοσιακό , που ομογενοποιεί και συνέχει τον Ελληνικό λαό, υπό τον νομιμοφανή μανδύα «της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων». Αθόρυβα αλλά μεθοδικά με ανυποψίαστους συνεργούς που «καθεύουν τον νήδυμο ύπνο» ανοίγουν κερκόπορτες… 

Ανέμενα όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν «έριξα λάδι στην φωτιά», πιστεύοντας ότι οι πάμπολλες αντιδράσεις, θα ελαμβάνοντο υπόψη από τον κ. Δήμαρχο και θα είχε πάρει πίσω την απόφαση του. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά,  ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο κάτι τέτοιο, αφού ο Περισσός είναι αμετάπειστος.

Η εκκωφαντική σιωπή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με μία σειρά διακρίσεων  σε βάρος όχι κάποιας θρησκευτικής μειοψηφίας, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, «επέτρεψε»  την αδιανόητη και αψυχολόγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη να απαγορεύσει  την πρωινή προσευχή στον παιδικό σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών.  Το αληθές και συνάμα περίεργο, αλλά και πολιτικά ύποπτο είναι ότι η ίδια δημοτική αρχή, δηλαδή του κ. Πελετίδη, κατά την προηγούμενη θητεία της δεν διανοήθηκε να εφαρμόσει, τον δικό της κανονισμό που θεσπίζει στην Χριστιανική Ελλάδα καταδικασμένες πρακτικές, αν και γνωρίζει  ότι αυτές είναι μακράν των παραδόσεων και του λαού μας και πως αυτές παρωχημένες ιδεοληψίες δεν βρίσκουν απήχηση στην συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Και αυτονόητα τίθεται το ερώτημα, πώς τολμά να το πράττει περιφρονώντας ακόμα και αυτούς τους χιλιάδες συμπολίτες που του έδωσαν το 70% και των οποίων προστάτης, σκεπαστής και πολιούχος είναι ο μαθητής του Χριστού ο Πρωτόκλητος μαθητής του Χριστού ο Απόστολος Ανδρέας.

Η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή παρόμοιων ρυθμίσεων της δημοτικής αρχής Πελετίδη, ήδη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε μετά από λίγα χρόνια, να μην έχουμε ιδέα από πού κρατάει η σκούφια και σε ποιο Θεό πιστεύουν τα Ελληνόπουλα. Δηλαδή επιδιώκεται  αλλά και η διαμόρφωση μιας κατάστασης στην κοινωνία όπου οι έννοιες και οι αξίες του Έθνους και της πίστης στο Θεό, θα έχουν υποχωρήσει τόσο πολύ, ώστε σταδιακά να εντάσσονται στην κατηγορία των ταμπού...για τα οποία κανείς δεν θα πρέπει και δεν θα δικαιούται να ομιλεί.

Θυμίζω ωστόσο, ότι  ο κυρίαρχος και οικοδεσπότης στο Δήμο Πατρέων, είναι το σύνολο των συνδημοτών και όχι μόνον μία μικρή μερίδα μελών του ΚΚΕ και λειτουργεί από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες προς τα δημοτικά ταμεία καθώς και τα κρατικά ταμεία.

Θυμίζω, επίσης ότι η ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, επιτεύχθηκε με τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και η συνέχιση της ύπαρξης του κατορθώθηκε με το χύσιμο ποταμών Ελληνικού αίματος και για τούτο είναι αδιανόητο να υποκύψει στο κέλευσμα μιας δημοτικής αρχής η οποία θέλει να απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης οι μειοψηφίες όπως των άθεων, των Μουσουλμάνων και να αδιαφορεί προκλητικά αν  καταπιέζονται οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι που αποτελούν -επαναλαμβάνουμε- την συντριπτική πλειοψηφία του δήμου Πατρέων και ολόκληρης της χώρας μας.

Σε ότι αφορά την «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», της οποίας ηγούμαι, θέλω να δηλώσω ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των συμπολιτών που απαιτούν την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών, καθώς και των πλειοψηφιών και να απαιτεί την πιστή εφαρμογή του άρθρου 162 του Συντάγματος που ρητά και κατηγορηματικά ορίζει ότι:  «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων,  την ανάπτυξη της εθνικής και  θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλαση τους». Οφείλει λοιπόν να συνειδητοποιήσει, η Δημοτική Αρχή, ότι η παιδεία των Ελληνόπουλων, δεν προσφέρεται για να πλάθει νεοταξικό «κιμά»,  αλλά να διαπλάθει συνειδήσεις Ελλήνων

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις