Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η απολογία του Αχαιού Αρβανίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Θορυβήθηκε από την άνοδό μας ο Σαμαράκος"...

Η απολογία του Αχαιού Αρβανίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Θορυβήθηκε από την άνοδό μας ο Σαμαράκος"...

Όσα υποστήριξε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής Αχαϊας

Συνεχίζεται με απολογίες των στελεχών της η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Σειρά είχε ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Αχαϊα Μιχάλης Αρβανίτης ο οποίος χαρακτήρισε κατασκευασμένες τις κατηγορίες τις οποίες απέδωσε στην εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής και άφησε ευθείες βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά, επί των ημερών του οποίου, ξεκίνησε η έρευνα για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. 

Ανοίγοντας τον κύκλο των απολογιών των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Αρβανίτης αυτοπροσδιορίστηκε ως «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά», αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με το ναζισμό, προσθέτοντας πως θεωρεί «κατάπτυστους τους Γερμανούς».

 «Δεν έχω καμία σχέση με τους Ναζί. Κοινωνικά ο εθνικοσοσιαλισμός τα πήγε καλά στην Γερμανία αλλά εξετράπη ιμπεριαλιστικώς», είπε, τονίζοντας  πως ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής».

Ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε στο δικαστήριο πως θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί «για τα κατασκευασθείσας κατ’εμού αιτιάσεις» και επιφυλασσόμενος να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευση του, καθώς είναι δικηγόρος, δήλωσε πως «με όλον τον ειλικρινή σεβασμό στο δικαστήριο σας δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις».

Απολογούμενος ο πρώην βουλευτής, ο οποίος τελικά απάντησε σε όσες ερωτήσεις της Έδρας έκρινε «ότι χρίζουν απαντήσεως» απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως ο ίδιος δεν συμμετείχε σε όργανα του κόμματος ενώ χαρακτήρισε εφεύρημα τα περί «ταγμάτων εφόδου» και συμπλήρωσε πως «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε πως εξηγεί την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ρουπακιά, ο πρώην βουλευτής απάντησε μιλώντας «για την άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο» λέγοντας πως η απήχηση του κόμματος «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο» που «έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος ο απατεωνάκος αυτός».

Ο κ. Αρβανίτης καταφέρθηκε σε βάρος των μελών της κυβέρνησης Σαμαρά, ξεκινώντας από το  Νίκο Δένδια τον οποίο κατηγόρησε ότι «του λείπει τον εθνικόν συνειδός». Δίπλα στον κ. Δένδια ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής τοποθέτησε και «τον εσμόν τον γνωστόν: Βορίδης, Αθανασίου και ο αρχισκευωρός ο Σαμαράς..αυτή η ντροπή της Ελλάδος και της Μεσσηνίας».

Ερωτηθείς για το καταστατικό του κόμματος του 1987 -που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη αρχή του Αρχηγού- ο κ. Αρβανίτης έκανε λόγο για «αυτό το πλαστό καταστατικό του δημοσιογράφου, επαγγελματία διώκτη της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά» και δήλωσε πως αν είχε υποψίες πως «ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε τέτοιες τάσεις έστω και διεργασίες προς τέτοια κατεύθυνση εγώ θα ήμουν εκτός». Όπως ανέφερε, ο ίδιος είδε μόνο ένα καταστατικό «το εγκεκριμένο, κεκυρωμένο και αποδεχθέν» από τον Άρειο Πάγο.

Τέλος ερωτηθείς για την φράση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί «ακονίσματος των λογχών στα πεζοδρόμια» ο κ. Αρβανίτης είπε πως «ένας ρήτωρ καταφεύγει ενδεχομένως σε υπερβολές και εγώ αγορητής είμαι και πολλάκις έχω προβεί σε υπερβολές».

Οι απολογίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα όπου έχουν κληθεί οι Χρυσαβαλάντης Αλεξόπουλος και Γεώργιος Γερμενής.

*στοιχεία από zougla.gr

Ειδήσεις