Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναταράξεις στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Ταξίδεψαν τελικά με αυτό για Βοστώνη, Κυριάκος και Μαρέβα;

Αναταράξεις στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος...

Πλήθος σχολίων για το αν ο πρωθυπουργός πήγε σε οικογενειακή του... υποχρέωση με έξοδα του Ελληνικού δημοσίου

Αναταράξεις προκαλεί το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βοστώνη, όπου σπουδάζει ο γιος του, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Για «parents weekend» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο στο instagram. «Γυρίζοντας από Νέα Υόρκη, σύντομη στάση για parents weekend στο Boston College», έγραψε χαρακτηριστικά  συνοδεύοντας το σχόλιο με μια οικογενειακή φωτογραφία μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο.

 

Το ταξίδι του πρωθυπουργού απέκτησε όμως άλλη διάσταση μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως για το «parents weekend» χρησιμοποιήθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, απαντώντας στα δημοσιεύματα για χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, δημοσίευσε μια φωτογραφία και εισιτήρια που δείχνουν πως ο πρωθυπουργός ταξίδεψε με πολιτική πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη.

Όμως υπήρξε συνέχεια. Όπως αναφέρει το tvxs, μέσα από σελίδες (Radarbox24, ads-b.nl) που καταγράφουν τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροπλάνων (και ως τέτοιο καταγράφεται και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος) αποκαλύπτεται μια άλλη πτυχή. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε στις 28/9 (δηλαδή μία μέρα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού με αεροπλάνο της γραμμής) από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Βοστώνη και την επόμενη μέρα (Κυριακή 29/9) ταξίδεψε από Βοστώνη προς Αθήνα. Τα ίδια σάιτ έχουν καταγράψει και την πτήση της 22ης Σεπτεμβρίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη.

Το θέμα πήρε νέα διάσταση και από πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία στην φωτογραφία που απεικονίζεται ο πρωθυπουργός εντός του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδεψε προς Νέα Υόρκη, οι θέσεις δεν αντιστοιχούν με τα εισιτήρια, ενώ περιοδικό που διαβάζει συνεπιβάτης έχει μεταγενέστερη ημερομηνία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε με εμπορική πτήση, και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τον συνόδευσε στη Βοστώνη, όπου παρέμεινε μια ημέρα, περιμένοντας να ολοκληρώσει το «parents weekend», ή εξηγήσεις για το περιοδικό της φωτογραφίας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις