Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ήθελε να με εκδικηθεί"- Τ' αρνείται όλα ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθητές του

"Ήθελε να με εκδικηθεί"- Τ' αρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 56χρονος

Απολογήθηκε σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου της Πάτρας ο δάσκαλος από τη Ζάκυνθο που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητριών του.  

Πρόκειται για μία υπόθεση του συγκλόνισε το νησί  τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν γονείς του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο δίδασκε ο κατηγορούμενος, κατήγγειλαν στον Διευθυντή ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σε πράξεις ασέλγειας από τον 56χρονο ενώ ο δάσκαλος που εκείνη τη χρόνια θα συνταξιοδοτούνταν, παραμένει προφυλακισμένος εδώ και 13 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ο δάσκαλος κατηγορείται ότι χάιδευε  δύο μαθήτριες στην πλάτη, στα οπίσθια, στο εσωτερικό των μοιρών αλλά και κάτω από την μπλούζα.

«Ήθελε να με εκδικηθεί γιατί δεν ανταποκρίθηκα στο ερωτικό της κάλεσμα»

Η απολογία του 56χρονου δασκάλου

Ο κατηγορούμενος- που δήλωσε ταραγμένος και συγκινημένος- έκανε λόγο για προσωπικό μένος της μητέρας των κοριτσιών προς το πρόσωπο του και ανέφερε ότι ήθελε να τον εκδικηθεί. Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε από την έδρα για τον λόγο που είχε η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών  για τον εκδικηθεί, απάντησε ότι εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο «ερωτικό της κάλεσμα».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τον Νοέμβριο εκείνης της σχολικής χρονιάς είχε εκδηλώσει το ερωτικό της ενδιαφέρον, λέγοντας μάλιστα ότι ερχόταν στις συναντήσεις με τους γονείς προκλητικά ντυμένη και ότι προσπαθούσε να έχουν σε ανύποπτο χρόνο και κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

«Μου τη φύλαγε γιατί δεν της έδωσα ρόλο στο θεατρικό έργο που ανεβάσαμε»

«Τα αγγίγματα ήταν στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης. Δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Η αγωνιά μου για το κάθε παιδί είναι να εξελιχθεί μαθησιακά.

 Είναι ψέματα ότι έβαζα τα χέρια μου στο εσωτερικό των μοιρών» ανέφερε ο δάσκαλος στην απολογία του.

Σχολιάζοντας την κατάθεση μαθητή ο οποίος υποστήριζε σε κατάθεση του αυτά για τα οποία κατηγορείται ο 56χρονος δάσκαλος, ανέφερε ότι αιτία για τα όσα ανέφερε ήταν ο ανταγωνισμός που είχε προς το πρόσωπο του. Γενικότερα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 56χρονος, μαθητές του σχολείου υποστήριξαν στις καταθέσεις του τις κατηγορίες που τον βαραίνουν λόγω πικρίας που μπορεί να είχαν από εκείνον κατά τη σχολική χρονιά.

«Μου τη φύλαγε γιατί δεν της έδωσα ρόλο στο θεατρικό έργο που ανεβάσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά για μία περίπτωση.

Σοκάρουν όσα είπαν τα παιδιά σε ψυχολόγο και ανακριτή

Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν μαθητές του σχολείου, ήταν δυσαρεστημένα με τα αγγίγματα του δασκάλου.

«Δεν μας αρέσει καθόλου που ο δάσκαλος θέλει να λέμε δίπλα του το μάθημα και μας ακουμπάει» ανέφερε κάποιο παιδί ενώ σύμφωνα με όσα ακούστηκαν οι μαθητές προσπαθούσαν να τον αποφύγουν.

Αξίζει να σημειωθούν και δύο σχόλια μαθητών στο άκουσμα της είδησης της φυλάκισης του δασκάλου.

«Πολλοί το περίμεναν αυτό» και «Καλά είναι εκεί που είναι» ανέφεραν.

«Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και γι΄ αυτό έπεσε θύμα αυτής της ιστορίας»

Στο πλευρό του οι συνάδελφοί του

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν- πολλές φορές συγκινημένοι- αρκετοί συνάδελφοι του δασκάλου οι οποίοι υποστήριξαν ότι ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα και που πρόσεχε τους μαθητές τους. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν ήταν ένας φύλακας γι΄ αυτούς και ποτέ δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα αρνητικό για τον 56χρονο χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως έναν ηθικότατο άνθρωπο που δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και γι΄ αυτό έπεσε θύμα αυτής της ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος συνάδελφος του 56χρονου ενώ  ένας άλλος δήλωσε απόλυτα σίγουρος για την αθωότητα του.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με βάναυση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ( δεν αποδεικνύεται τέλεση γενετήσιών πράξεων) που τιμωρείται ως πλημμέλημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις