Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουκέτο σε δημόσιο τομέα και συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Λουκέτο σε δημόσιο τομέα και συγκέντρωση...

Προκηρύχθηκε από το ΠΑΜΕ και την ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο οδεύουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ , αντιδρώντας στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία.

Η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία ενώ στην ίδια εκκρεμή κατάσταση βρίσκεται και η πολυπληθέστερη οργάνωση του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Η ΓΣΕΕ προσκαλεί τις 150 Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Tαλαιπωρία περιμένει και τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  καθώς κάποια από αυτά αναμένεται να τραβήξουν χειρόφρενο. Την ίδια ώρα,  προβλήματα θα υπάρξουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Την Πέμπτη απεργία στα τρένα

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου, αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Πανελλαδική απεργία και από την ΑΔΕΔΥ

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία  προχωρά την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο από τα σωματεία, στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Απεργία στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργατικά Κέντρα της χώρας και πολλές άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συμμετέχουν δημοσιογραφικές ενώσεις

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 18/9/2019 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις