Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τρίχωμα της ζύγιζε όσο το βάρος της! Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση μίας σκυλίτσας

Το τρίχωμα της ζύγιζε όσο το βάρος της! ...

Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και χρειαζόταν άμεση φροντίδα

Την μεταμόρφωση της μικρής  Έλι Μέι ανέλαβε η οργάνωση Humane Society της Νεμπράσκα! Το τρίχωμά της σκυλίτσας ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν μπορούσε καν να κουνηθεί, πόσο μάλλον να περπατήσει.  

«Ήταν το χειρότερο τρίχωμα που έχουμε δει ποτέ», σχολίασε στα social media η NHS, που αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον μικρό σκύλο.  

Η Έλι Μέι βρέθηκε στο σπίτι της ιδιοκτήτριάς της, μετά τον θάνατό της, και «έδειχνε σαν κάποιο ζώο που θα έβλεπες στην άκρη ενός δρόμου, εβδομάδες μετά από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο», σημείωσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με την NHS, οι άνθρωποι που στάλθηκαν για να καθαρίσουν το σπίτι της ιδιοκτήτριας, δεν γνώριζαν καν πως είχε σκύλο.  

Χρειάστηκαν μία ολόκληρη ώρα για να απομακρύνει 4 κιλά τριχώματος

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε να καθαρίσει τον θηλυκό σκύλο χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να απομακρύνει 4 κιλά τριχώματος, σώζοντας σχεδόν την τελευταία στιγμή τα πόδια της από ακρωτηριασμό. Μέσω της επίπονης διαδικασίας, αποκαλύφθηκε επίσης πως η Ellie Mae είχε νύχια μήκους σχεδόν 18 εκατοστών «καλυμμένα με τρίχες, περιττώματα και χρόνια λάσπης».

Όταν αφαιρέθηκε το επιπλέον βάρος, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως η Έλι Μέι ζύγισε μόλις 5 κιλά. Ωστόσο η ιστορία δεν τελειώνει στον καλλωπισμό της, αφού ο σκύλος έχει επίσης μόλυνση στο πόδι ενώ χρειάστηκε επέμβαση κήλης, θεραπεία δοντιών και αντιβιοτικά. 

 Μετά από πέντε ακόμη ώρες, η «μεταμόρφωση» ολοκληρώθηκε και ο μικρός σκύλος κατάφερε να βγει επιτέλους βόλτα, μετά από ενδεχομένως πολλά χρόνια. «Παραπάτησε λίγο σαν να είχε να περπατήσει αρκετό καιρό. Αλλά με κάθε βόλτα, γίνεται συνεχώς πιο δυνατή», εξηγεί η NHS.

Έκτοτε έχουν περάσει δυο εβδομάδες και σήμερα η Έλι Μέι «λατρεύει να εξερευνά και να χαιρετά τους πάντες με απίστευτη γλύκα και χαρά. Δείχνει να απολαμβάνει το γεγονός πως μπορεί να κινείται, να μυρίζει και να βλέπει τον κόσμο πριν τελικά αποσυρθεί για ύπνο στην ζεστή κουβέρτα της», ανέφερε η οργάνωση. «Είναι καλύτερα από ποτέ, μοιάζει σαν εντελώς καινούργιος σκύλος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις