Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναθεωρείται ο Κ.Ο.Κ. με νέες ποινές και κανόνες για τα πατίνια

Αναθεωρείται ο Κ.Ο.Κ. με νέες ποινές και...

Οι σκέψεις που έρχονται στο τραπέζι του Υπουργείου Μεταφορών

Στην αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προσανατολίζεται το Υπουργείο Μεταφορών κάνοντας ακόμη πιο αυστηρές  τις ποινές για τις παραβάσεις που θεωρούνται αιτία θανατηφόρων τροχαίων.

Το Υπουργείο προσανατολίζεται στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ εξετάζεται η αύξηση των προστίμων για παραβάσεις όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κτλ.

Ο  νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα έχει ρυθμίσεις για την κυκλοφορία οχημάτων μικροκινητικότητας, όπως λέγονται τα ηλεκτρικά πατίνια, ενώ θα ενταχθούν και διατάξεις που θα προωθούν τις ήπιες μορφές μετακίνησης.

Σχέδιο νόμου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στο οποίο προβλέπονταν όρια ηλικίας, ειδικά σήματα, ποινές αλλά και η υποχρεωτική χρήση κράνους, αλλά δεν είχε προχωρήσει η νομοθέτηση.

Το Υπουργείο προανήγγειλε πάντως την ένταξη στον ΚΟΚ διατάξεων για τις ήπιες μορφές μετακίνησης

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε φέτος η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Σύνθημα της διοργάνωσης για φέτος είναι «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!» (Walk with us!)».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις