Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Αντίρριο για το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, ο Επίσκοπος Χρύσανθος -ΦΩΤΟ

Στο Αντίρριο για το άφθαρτο χέρι της Αγί...

Τέλεσε τη Θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου - Το τμήμα του τιμίου λειψάνου μεταφέρθηκε από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας

Κατόπιν αδείας του σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ.κ Ιεροθέου και ευλογίας του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη όπως διαβάσαμε στο μπλογκ i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου  και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώπιον των ανεκτίμητων θησαυρών της Αγίας Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

Πιο συγκεκριμένα στον  Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Αντιρρίου  με ευλογία του καθηγουμένου της Ιεράς  Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Γέροντος  Ελισσαίου ο Ιερομόναχος π. Γερβάσιος και άλλοι μοναχοί έχουν κομίσει/μεταφέρει από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 τμήμα του Τιμίου Ξύλου και την χείρα της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής για να τα προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία οι πιστοί.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο καθώς και τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο διά την κανονική αδεία που του παραχώρησαν, τόνισε ότι χριστιανός σημαίνει σηκώνω το Σταυρό μου και νεκρώνω τα πάθη μου.

Σταυρός σημαίνει ομολογία πίστεως και οι ομολογητές σηκώνουν το σταυρό τους.

Σταυρός σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να πεθάνω για τον Εσταυρωμένο  Χριστό.

Τέλος Σταυρός σημαίνει αυταπάρνηση, υπομονή, προσευχή για να βρουν οι άνθρωποι την σωτηρία τους μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Παρεκάλεσε ακόμα ο κ. Χρύσανθος τους πιστούς  πάντοτε να φέρουν επί του στήθους και επί της καρδίας τον τίμιο Σταυρό.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης συνεχάρη τον προϊστάμενό του ιερού ναού π. Πολύκαρπο Θεοφάνους για την όλη πνευματική του εργασία στην ενορία.

*Πολλοί πιστοί στο μεταξύ περνούν από το ναό για να προσκυνήσουν το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, το οποίο και θα παραμείνει στο Αντίρριο έως την Κυριακή 15/9.

Να προσθέσουμε πως ο κ. Χρύσανθος παρέστη και κατά την λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Ξύλου & της χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής την Πέμπτη 12/9. Το παρών στην υποδοχή έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας, ο αντιδήμαρχος της δ.ε. Αντιρρίου Μπάμπης Καραδήμας και ο πρόεδρος της τ.κ. Αντιρρίου κ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις