Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Ο Πύργος του Downton" στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο - Αρχές Οκτωβρίου θ' ανοίξει το Πάνθεον 2

"Ο Πύργος του Downton" στο θερ...

Η έναρξη στη 2η αίθουσα του Πάνθεον προγραμματίζεται για τις 3 ή τις 10 Οκτωβρίου 2019

Η ξαφνική μπόρα την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 το βράδυ δεν επέτρεψε να γίνει η προβολή στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο όπου πάντως από την Παρασκευή 13/9 και έως και την Τετάρτη 18/9/2019 έχει προγραμματιστεί να παιχθεί σε α’ προβολή ταυτόχρονα με την έξοδο του στην Αθήνα το κοινωνικό φιλμ εποχής «Ο Πύργος του Ντάουντον – Downton», στις 21.30.

Η σκηνοθεσία είναι του Μάικλ Ένγκλερ & παίζουν οι ηθοποιοί: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ,Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον.

Πρόκειται για ιστορικό δράμα και ουσιαστικά την κινηματογραφική μεταφορά της πολύκροτης και πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Downton Abbey» που μας σύστησε τη ζωή της οικογένειας Κρόλεϊ και των υπηρετών που εργάστηκαν γι’ αυτούς στις αρχές του 20ου αιώνα σε ένα εξοχικό Βρετανικό Οίκο. Στη διάρκεια των 6 κύκλων της, η σειρά κέρδισε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα Ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, κάνοντας το Downton Abbey την πρώτη μη Αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Emmys – κερδίζοντας και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, από τον ιδιοκτήτη του Ρόμπερτ Κρόλεϊ μέχρι τον τελευταίο υπηρέτη, ο πύργος του Ντάοουντον αναστατώνεται όταν το βρετανικό βασιλικό ζεύγος ανακοινώνει πως σκοπεύει να τον επισκεφθεί και να διαμείνει εκεί για ένα βράδυ. Στο μεταξύ το θερινό σινε-Κάστρο αναμένεται να λειτουργήσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και η τελευταία ταινία που προγραμματίζει πιθανότατα να είναι η «Έπαυλη με τα Μυστικά - La Quietud» που επίσης βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για δραματική ταινία από την Αργεντινή, παραγωγής 2018 και διάρκειας 117 λεπτών, σε σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο με τους: Μπερενίς Μπεζό, Μαρτίνα Γκούσμαν, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Χοακίν Φουριέλ.

Το φιλμ είχε παιχθεί στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο το 2018.

Όταν ο πατέρας της πέφτει σε κώμα, η Εουχένια επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, ύστερα από χρόνια στο Παρίσι. Ξανασυναντώντας την αδερφή και τη μητέρα της, το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας βγαίνει, επιτέλους, στο φως.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης, στο περιοδικό Αθηνόραμα, δεσμοί αίματος δοκιμάζονται σκληρά σε ένα ψυχόδραμα που λατρεύει τις συμπτώσεις, τους υψηλούς τόνους και την πολιτική καταγγελία, αγωνιζόμενο μάταια να βρει την ισορροπία τους.

Κλείνοντας το σινε-Κάστρο, η οικογένεια Κοτσαύτη και δη ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που έχει την ευθύνη, θα ανοίξει και πάλι με το καλό την 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και αξιόλογες πρώτες προβολές όλο τον ερχόμενο χειμώνα στους Πατρινούς σινεφίλ.

Η αίθουσα αναμένεται να ανοίξει ή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 ή το αργότερο στις 10/10.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture