Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Δεν πέρασες εκεί που ήθελες; Ο επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να σε βοηθήσει!

Δεν πέρασες εκεί που ήθελες; Ο επαγγελμα...

«Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι για το προσωπικό όνειρο του καθενός μας.»

 «Η ευτυχία είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια… Ποτέ δεν είναι αργά να επαναπροσδιοριστούμε, να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας, να ξεκινήσουμε εκ νέου την προσπάθεια για το στόχο μας. Με τα σωστά εργαλεία, αυτή τη φορά.»

Πάλι απ’ την αρχή, αλλά… γιατί;

Κάθε χρονιά, η μέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σηματοδοτεί ανάμεικτα συναισθήματα στους τελειόφοιτους μαθητές. Οι προσδοκίες υψηλές, η κόπωση εμφανής, τα αποτελέσματα όχι πάντα αυτά που περιμέναμε.

Τα μόρια, κάποιες φορές, μας δείχνουν μια άβολη αλήθεια που, προς στιγμήν, μπορεί να μας «ρίξει» ψυχολογικά.

Το πείσμα, η απογοήτευση, ο θυμός, το άγχος, η αίσθηση αδιεξόδου που μας δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναμενόμενα, ωστόσο δεν πρέπει να τα αφήσουμε να πάρουν αυτά αποφάσεις αντί για εμάς. Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που μπορεί να κάνουν οι τελειόφοιτοι μαθητές είναι είτε να ξαναμπούν στη διαδικασία των πανελληνίων, είτε να τα παρατήσουν εντελώς, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους τρία πολύ βασικά ζητήματα:

●       Αν η σχολή στην οποία επιδιώκουν να μπουν συνάδει με τα πνευματικά και συναισθηματικά τους χαρίσματα.

●       Αν θα γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι μέσα από αυτό που θα επιλέξουν να σπουδάσουν.

●       Ποια είναι ακριβώς τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια που ήδη διαθέτουν ως προσωπικότητες, ώστε να φτάσουν ευκολότερα στο στόχο τους.

 

Τα οφέλη του επαγγελματικού προσανατολισμού

Τα σύγχρονα και εγκεκριμένα ψυχομετρικά εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού που παρέχουμε ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας μπορούν να δώσουν μια σαφή εικόνα για την προσωπικότητα, τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες που φέρει κάθε μαθητής, αυξάνοντας το επίπεδο αυτοεκτίμησής του και μειώνοντας αισθητά το αίσθημα απογοήτευσης ή άγχους που μπορεί να βιώνει, λόγω των μη αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η εξατομικευμένη μας προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους τελειόφοιτους μαθητές να στοχεύσουν με μεγαλύτερη άνεση την επόμενη χρονιά και να αξιοποιήσουν κατάλληλα μία ευρεία γκάμα εναλλακτικών επιλογών που ενδεχομένως να μην είχαν σκεφτεί νωρίτερα.

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού της ΆΡΙΣΤΟΝ COMPUTER ACADEMY LTD δεν αρκείται σε γενικές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά προτείνει συγκεκριμένες ειδικότητες και σχολές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, σε πλήρη αντιστοιχία με τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μαθητή και μαθήτριας.

 

Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά

Σε ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον προς το χρήστη, το τεστ γίνεται μέσω Η/Υ και διατίθεται μέσω των πιστοποιημένων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων χωρίς την παρουσία τρίτων.

Μέσα σε 60 λεπτά το πολύ, κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα όλων των νέων κατευθύνσεων που ανοίγονται μπροστά του. Και αυτό που -λανθασμένα- έμοιαζε με «αποτυχία ζωής» μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για μια ευτυχισμένη αλλαγή πορείας.

«Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι για το προσωπικό όνειρο του καθενός μας.»

Εδώ, στην ΠΡΟΟΔΟ είναι πεποίθησή μας ότι, ακόμα και «την τελευταία στιγμή», το ταξίδι της προσωπικής μας ολοκλήρωσης συνεχίζεται.  Και είναι χαρά μας να συμβάλουμε καθημερινά, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι της νέας γενιάς να ανακαλύπτουν το δικό τους μονοπάτι με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αίσθημα ικανοποίησης από το αντικείμενο σπουδών τους.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας μας ή μιλήστε απευθείας μαζί μας, για μία συνεδρία στα γραφεία μας:

 

Πάτρα: Καραϊσκάκη 213, τηλ.: 2610 620 292, 6934 444 640

Αγρίνιο: Δημοτσελίου 35, τηλ.: 6934 444 640

 

Εναλλακτικά, βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

https://www.pro-odos.gr/

 

ΠΡΟΟΔΟΣ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης  & Σταδιοδρομίας

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being