Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λοβέρδος για Novartis: άλλα έλεγε ο μάρτυρας κι άλλα έγραφαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Λοβέρδος για Novartis: άλλα έλεγε ο μάρτ...

Η αντίδραση του πρώην Υπουργού στην απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Aποκαλύψεις για πτυχές της υπόθεσης Novartis κάνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργος Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι οι κινήσεις εναντίον του είναι «ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν».

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνοντας την έρευνα για την υπόθεση, ζήτησε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εκτιμούν ότι διαθέτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να ασκηθεί δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει για τον κ Λοβέρδο , ζητώντας την έγκριση του Κοινοβουλίου στην άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έχει δώσει στους Εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο. Η κλήση του πρώην υπουργού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου κυκλοφόρησαν 4 συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο πρώην υπουργός που είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του αρνείται κάθε κολάσιμη εμπλοκή του στην υπόθεση. Από την αρχή δε, αναφέρεται σε σκευωρία και έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος όλων των προσώπων που κατά την κρίση του είναι υπεύθυνοι για την στοχοποίηση του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις