Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Κυριακή τιμώνται τα 160 χρόνια από τα εγκαίνια της Παντάνασσας

Την Κυριακή τιμώνται τα 160 χρόνια από τ...

Στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ξεχωριστή θα είναι η Θεία λειτουργία αυτή την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί στον ιστορικό ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών όπου θα παραστεί, θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με την ευκαιρία της επετείου των 160 ετών από τα εγκαίνια του ναού Παντανάσσης που είχαν λάβει χώρα το μακρινό 1859.

Στη Θεία λειτουργία της Κυριακής, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση, θα μετάσχουν και θα συλλειτουργήσουν οι ιερείς, οι διατελέσαντες διάκονοι του ιερού ναού Παντανάσσης.

Ακόμα στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα τελεστεί και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων αρχιερέων Γρηγορίου και Μισαήλ, οι οποίοι και είχαν τελέσει τη θεμελίωση και τα εγκαίνια αντίστοιχα του ναού της Παντάνασσας.

Να προσθέσουμε πως ο ναός αποτελεί διατηρητέο κτίριο ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του 2008, ανακατασκευάστηκε με ευρωπαικά κονδύλια με τη σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο ναός πανηγυρίζει στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου και οι ετοιμασίες για τον φετινό 2ήμερο εορτασμό στις 7 και 8/9 είναι ήδη εντατικές. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τον Οκτώβριο να γίνει και η επίσημη τελετή στον διπλανό μικρό ναό που είχε γίνει για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες την περίοδο μετά τον σεισμό, όπου ο ναός θα αφιερωθεί στους γονείς της Παναγίας, τον Ιωακείμ και την Αγία Άννα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις