Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο φωτιές σε Μπούκα και Φώσταινα - Πέντε από χθες στη Δυτ. Αχαΐα

Δύο φωτιές σε Μπούκα και Φώσταινα - Πέντ...

Καλύτερη η εικόνα

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στη Δυτική Αχαΐα, στη Μπούκα στην Κάτω Αχαΐα και στη Φώσταινα. . Από χθες στη Δυτική Αχαΐα έχουν ξεσπάσει πέντε φωτιές. Πυρκαγιά λίγο μετά τη 1.30 σήμετα το μεσημέρι ξέσπασε στη Ζαχάρω Ηλείας σε έκταση με ξερά χόρτα η οποία έχει τεθεί και ατυή υπό μερικό έλεγχο. Στο μεταξύ παραμένει και αύριο σε υψηλό επίπεδο ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στη Δυτική Ελλάδα, στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, και τα δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Συνέδραμαν και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής στη Δυτική Αχαΐα, τόσο στη Μπούκα κοντά στον βιολογικό της Κάτω Αχαΐας όσο και στη Φώσταινα κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εικόνα που παρουσιάζουν είναι καλύτερη ενώ χθες στη Δυτική Αχαΐα σε Άρλα, Λάππα και Νιφορέικα ξέσπασαν επίσης πυρκαγιές. 

 Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δυτ. Αχαΐας Θανάση Ραυτακόπουλο η εικόνα στα μέτωπα είναι καλύτερη ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Δεν χρειάστηκε ωστόσο να ζητηθεί εκκένωση της περιοχής στη Μπούκα όπως είπε στο thebest.gr αλλά υπάρχει σχετική ετοιμότητα αν χρειαστεί μια και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στα σημεία επιχειρούν άνδρες της πυροσβεστικής με 8 οχήματα αντιστοίχως.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η πυροσβεστική πανελλαδικά κλήθηκε να  επέμβει σε: 121 αστικές πυρκαγιές ,60 δασικές πυρκαγιές , 81 παροχές βοηθείας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις