Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγέλλουν γιατρό του νοσοκομείου Αμαλιάδας για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταγγέλλουν γιατρό του νοσοκομείου Αμαλ...

Το τρέχουν νομικά το θέμα

Για προσπάθεια «κουκουλώματος» σοβαρής καταγγελίας σε βάρος ιατρού του νοσοκομείου της Αμαλιάδας κάνουν λόγο οι συγγενείς μιας 53χρονης γυναίκας η οποία βίωσε –σύμφωνα με την καταγγελία– η ίδια και τα συγγενικά της πρόσωπα, την πρωτοφανή και απαράδεκτη συμπεριφορά της ιατρού, παρότι κινδύνευε άμεσα η ζωή της.

Με βάση την γραπτή καταγγελία που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 28/1/2019, και την οποία παραχώρησαν προ ημερών και στο apokalypseis.com οι συγγενείς της παθούσης, το περιστατικό συνέβη στις 19/11/2018.

«Τότε η 53χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας «σχεδόν χωρίς σφυγμό και με ρηχή αναπνοή». Όπως καταγγέλλει η αδερφή της 53χρονης, ειδοποιήθηκε η γιατρός προκειμένου να προβεί στη διασωλήνωσή της, «η οποία προσήλθε από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου με δίκυκλο που οδηγούσε άνδρας ενώ κανονικά έπρεπε να βρίσκεται στην υπηρεσία της».

Η συγκεκριμένη – με βάση την καταγγελία – «απευθύνθηκε με άξεστη συμπεριφορά» σε συνάδελφό της γιατρό πάνω από την ασθενή και αμέσως μετά εξήλθε στο προαύλιο χωρίς να έχει προβεί σε καμία ιατρική πράξη και άρχισε να βρίζει χυδαία το ΕΚΑΒ και μετά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στην συνέχεια πήρε τηλέφωνο τον τότε αναπληρωτή διοικητή, του μίλησε με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο παρότι ο ίδιος την προέτρεπε να μπει για την διασωλήνωση της 53χρονης. Αμέσως μετά προσήλθε στο ιατρείο για διασωλήνωση, ξαναβγήκε έξω και συνέχισε να καπνίζει και να είναι σε έξαλλη κατάσταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Οι συγγενείς της ασθενούς στην γραπτή καταγγελία τους ζητούν από τους αρμόδιους να τους απαντήσουν αν έπρεπε η συγκεκριμένη ιατρός να βρίσκεται στην υπηρεσία της, για ποιούς λόγους επιτέθηκε στο ΕΚΑΒ και την συνάδελφό της, ποια είναι τα καθήκοντά της απέναντι στον ασθενή και αν η αντιμετώπιση του περιστατικού από μέρους της δικαιολογεί την καθυστέρηση της διασωλήνωσης και της διακομιδής της ασθενούς επί δυόμισι ώρες.

Ανέφεραν ότι είναι πολύ περίεργο μέχρι σήμερα να μην τους έχει ενημερώσει κάποιος για την πορεία της καταγγελίας και υπογράμμισαν ότι εκτός των άλλων θα κινηθούν και νομικά κατά της ιατρού.

Το apokalypseis.com απευθύνθηκε για το θέμα στον νυν αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννη Χουζούρη ο οποίος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και τόνισε ότι καμία καταγγελία δεν έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Υγείας στην διοίκηση του νοσοκομείου της Αμαλιάδας προκειμένου να γίνει έρευνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις