Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κατάσταση απολύτου επιφυλακής ο Δήμος Πατρέων υπό τον φόβο πυρκαγιών

Σε κατάσταση απολύτου επιφυλακής ο Δήμος...

Πραγματοποιήθηκε έκταση σύσκεψη

Σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα 10 Αυγούστου και ώρα  19:30 στο Δημαρχείο που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Διονύση Πλέσσα, των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Μελά και Δημήτρη Πελεκούδα όπως και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, λόγω της κατάστασης συναγερμού (Δείκτη επικινδυνότητας  Πυρκαγιών κατηγορίας 5) για αύριο Κυριακή (11/8/2019) που έχει τεθεί η περιοχή μας, τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου σε κατάσταση απολύτου επιφυλακής με αυξημένα μέτρα υπό της οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνιστά στους πολίτες

1. Να αποφεύγουν κάθε είδους ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η κάθε είδους καύση.

2. Να μην προβούν σε καμία αγροτική εργασία μέχρι και την Δευτέρα  12/8/2019 με χρήση οποιουδήποτε μηχανήματος.

3. Να αποφεύγουν την χρήση νερού για άρδευση προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις δεξαμενές του Δήμου που είναι εγκαταστημένες στις Τοπικές Κοινότητες οι οποίες δεξαμενές προορίζονται για άντληση νερού από τα Πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

4. Οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. Διαμερισμάτων , Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτικών να επιληφθούν για τα παραπάνω , πέραν των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενεργοποίηση των Τοπικών Ομάδων Πυρασφάλειας.

Παρακαλούμε τους Δημότες μας για την πιστή τήρηση των παραπάνω προς αποφυγή του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών

Οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. καθώς και στο site Δήμου Πατρέων http://www.e-patras.gr/web/guest/231

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις