Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύλησε ένας χρόνος χωρίς τον συμπολίτη τενόρο Ιωάννη Χριστόπουλο

Κύλησε ένας χρόνος χωρίς τον συμπολίτη τ...

Τελείται ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή στην Ευαγγελίστρια – Στις 16/9 θα γίνει εκδήλωση στη μνήμη του στο Αρχαίο Ωδείο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο του συμπολίτη τενόρου και προέδρου της ιστορικής χορωδίας του Ορφέα Πατρών Ιωάννη Αντ. Χριστόπουλου και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 η οικογένεια του θα τελέσει ιερό μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας. Ο εκλιπών υπήρξε ένας ξεχωριστός και ταλαντούχος καλλιτέχνης που αγαπούσε τη μουσική και δη το λυρικό τραγούδι, το οποίο και υπηρετούσε με την πρώτη ευκαιρία και με συνέπεια. Ήταν όπως είχε γραφτεί, ένας πραγματικός εραστής της τέχνης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη χορωδιακή μουσική σκηνή της Πάτρας. Ο Ιωάννης Χριστόπουλος, επί δεκαετίες πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Μουσικού Ομίλου Πατρών «Ορφεύς» έφυγε πέρυσι τέτοια εποχή, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ είχε ακόμα πολλά σχέδια για το μέλλον του Ομίλου.

Γιος του είναι ο γνωστός ιατρός πνευμονολόγος Αντώνης Χριστόπουλος. Ήταν παντρεμένος με την Ελπίδα Χριστοπούλου και είχαν αποκτήσει άλλον ένα γιο, τον Βενιζέλο ενώ είχε τη χαρά να δει και 4 εγγόνια, το ένα με το όνομα του.

Αν και τελειωνακός στο επάγγελμα, η πραγματική αγάπη του Ιωάννη Χριστόπουλου ήταν πάντοτε η μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ έχει προγραμματίσει για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο μία εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Χριστόπουλο με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό. Θα συμμετάσχουν οι Χορωδίες Ορφέας, Αντηχώ καθώς και η χορωδία των Καθολικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις