Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημαντική διεθνής διάκριση για ερευνητική ομάδα του ΑΕΙ Πατρών- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντική διεθνής διάκριση για ερευνητικ...

Στο Τόκιο διεξήχθη ο διαγωνισμός

Μεγάλη επιτυχία για ερευνητική ομάδα Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό με δημιουργία που ξεχώρισε και κέρδισε τα εύσημα των ειδικών.  

Η ομάδα VVR των προπτυχιακών φοιτητών Νίκου Τσάγκα και Γιάννη Κουτουλογέννη, υπό την καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Μουστάκα, κέρδισε το “Best Student Innovation Challenge Award” (Βραβείο καλύτερων φοιτητών στον διαγωνισμό καινοτομίας) που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο παγκόσμιου συνεδρίου απτικής επικοινωνίας τον Ιούλιο στο Τόκιο.

Αρχικά, το γκρουπ έγινε αποδεκτό ως ένα από τα επτά φιναλίστ του διαγωνισμού και τους ζητήθηκε να επιδείξουν την εφαρμογή επιτόπου.

Το εξελιγμένο και βραβευμένο πρωτότυπο, που ονομάζεται «Gamified haptic UI for increasing trust in autonomous vehicles» "παιχνιδοποιημενη άπτικη (επικοινωνία μέσω αγγίγματος) διεπαφή χρήστη για αυξημένη εμπιστοσύνη σε αυτόνομα οχήματα", περιλάμβανε την εφαρμογή ενός φορετού απτικού σένσορα και ενεργοποιητή, την χρήση μιας ετοιμοπαράδοτης υπεραπτικής εναέριας υλοποιητικής συσκευής και την χρήση λογισμικού εικονικής πραγματικότητας, των οποίων στόχος είναι να παιχνιδοποιήσει και να αυξήσει την εμπιστοσύνη στην χρήση αυτόνομων οχημάτων.

Η ερευνητική ομάδα Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας ιδρύθηκε το 2012 και είναι μία από τις 8 ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες του Εργαστηρίου Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας (WCL), του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν την διδασκαλία, την έρευνα και την ανάπτυξη στους τομείς των Γραφικών Υπολογιστών, της Εικονικής Πραγματικότητας, της Απεικόνισης Πληροφορίας, της Υπολογιστικής Γεωμετρίας, της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή, της Στερεοσκοπικής Όρασης, κλπ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις