Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η άρση ασυλίας του Πολάκη

Τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά από το Κ...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Μοίραζαν τα χιλιάρικα σαν μαρούλια σε γνωστούς και φίλους

Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, από τη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή, για την άρση ασυλίας του πρώην Υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η Νέα Δημοκρατία. 

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε κατά την ομιλία του στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που πολλοί έχουν καταλάβει παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας ποτέ δεν το ανέδειξαν. Το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος έκαναν στην κυριολεξία φτερά. Διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων Υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης πραγματοποιούνταν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να μπορούν να υπερβούν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό συνεργατών που όριζε ο νόμος. Χαρακτηριστική περίπτωση οι 23 υπάλληλοι που καταγγέλλεται από τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δούλευαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Σταμάτης Πουλής, πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που με τη μήνυση του ζητάει την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ελέγχεται για «μαύρο» χρήμα, καθώς η έρευνα που είχε γίνει από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απεφάνθη ότι ποσό περί τα 240.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του, δεν δικαιολογείται από πουθενά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός στη Βουλή, όταν ο Σταμάτης Πουλής ανέλαβε τη δομή των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέθεσε στον άντρα της αδερφής της γυναίκας του, τόσο τη συντήρηση του ξενώνα όσο και τη διατροφή των 50 ατόμων. Το ακόμα πιο μεμπτό βέβαια στις δυο αυτές αναθέσεις, είναι το υπέρογκο κόστος, αφού για τη συντήρηση του κτιρίου δόθηκαν 280.000 ευρώ, ενώ για τη διατροφή των 50 ατόμων δόθηκαν 170.000 ευρώ για έναν μόνο χρόνο! Πρόκειται για εκείνη την περίφημη υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας με τα 12,5 ευρώ τη μερίδα, είτε επρόκειτο για φακές και ομελέτα είτε για κρέας.

 

12,50 ευρώ μια ομελέτα

Η σύζυγος του κύριου Πουλή, Α. Θ, και πρώην διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν αυτή που είχε βάλει την υπογραφή της σε πάνω από 800 συμβάσεις για διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την υπόθεση των σαιτ τύπου "Βελόνα και Κλωστή" και εκατοντάδων άλλων ανύπαρκτων κυριολεκτικά «δημοσιογραφικών» μέσων, που εισέπραξαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και λίγο μετά έκλεισαν. Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Παύλος Πολάκης μεταξύ των ιδιοκτητών αυτών των σαιτ ήταν και γυναίκα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εισέπραξε 90.000 και αμέσως μετά η επιχείρηση και ο ιστότοπος της εξαφανίστηκαν.

 

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στη γυναίκα του κυρίου Στουρνάρα, η εταιρία της οποίας πήρε με απευθείας αναθέσεις κάποια εκατομμύρια ευρώ τόσο για τη διοργάνωση κάποιων συνεδρίων όσο και για τη διαφημιστική δαπάνη κατά του καρκίνου, με τον πρώην υπουργό να καταγγέλλει μεθοδεύσεις, υπερκοστολογήσεις και στημένες διαδικασίες.

 Οι επιλογές της ΝΔ, όπως η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η στάση του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στη νέα Κυβέρνηση, δεν φανερώνουν αν μη τι άλλο ότι η κυβερνητική παράταξη προτίθεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διερευνήσει αυτές τις υποθέσεις. Έγιναν άλλωστε επί των ημερών της με τη συμμετοχή ή την ανοχή- για αυτό θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη- κορυφαίων στελεχών της που σήμερα συγκροτούν μάλιστα την ίδια την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις