Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 8 Αυγούστου στην Ελλάδα η ταινία "Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος"

Έρχεται 8 Αυγούστου στην Ελλάδα η ταινία...

Πρωταγωνιστεί η Μελίσα ΜακΚάρθι

Μαζί με την έξοδο της στις ΗΠΑ θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer, το φιλμ «Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος – The Kitchen» στις 8 Αυγούστου 2019.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Αντρέα Μπερλόφ

Πρωταγωνιστούν η Μελίσα ΜακΚάρθι που ήταν φέτος υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για το «Can you ever forgive me» της Μαριέλ Χέλερ, η Ελίζαμπεθ Μος που την είδαμε και στον «Κύριο & το Όπλο», και οι Τίφανι Χαντίς, Ντόμναλ Γκλίσον, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μπράιαν ντ’ Άρσι Τζέιμς, Μάργκο Μαρτιντέιλ, Μπιλ Καμπ.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίζ Αλμπέρτι

Μοντάζ: Κρίστοφερ Τελέφσεν

Μουσική: Μπράις Ντέσνερ

Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά.

Η ταλαντούχα Αντρέα Μπερλόφ, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου της βιογραφίας Straight Outta Compton που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αμερική, βασίζεται στο graphic novel της Vertigo, γράφει το σενάριο και κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με αυτή τη «γυναικοκρατούμενη» και συναρπαστική περιπέτεια για τη μαφία στο περιβόητο Χελς Κίτσεν της δεκαετίας του ‘70.

Πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικές Μελίσα ΜακΚάρθι (Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;), Ελίζαμπεθ Μος (Η ιστορία της πορφυρής δούλης) και Τίφανι Χαντίς (Σαββατοκύριακο με τα κορίτσια).

Σύνοψη

Νέα Υόρκη, 1978. Τα 20 οικοδομικά τετράγωνα με τα ενεχυροδανειστήρια, τους οίκους ανοχής και τα διαβόητα μπαρ ανάμεσα στην 8η Λεωφόρο και τον ποταμό Χάντσον που ανήκουν στην ιρλανδική μαφία και είναι γνωστά ως Χελς Κίτσεν, δεν είναι το πιο εύκολο μέρος να ζει κανείς. Ή το πιο ασφαλές. Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας.

H Κάθι, η Ρούμπι και η Κλερ είχαν αποδεχτεί ότι οι αρχιμαφιόζοι σύζυγοι τους θα τις φροντίζουν και θα φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι. Αλλά οι σύζυγοι τους είναι στη φυλακή και τα πράγματα είναι σκούρα. Η γειτονιά δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Τα έσοδα έχουν μειωθεί και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Τα εναπομείναντα μέλη της συμμορίας δεν τους δίνουν χρήματα για να πληρώσουν το νοίκι, να έχουν φαγητό ή να κυκλοφορούν χωρίς φόβο. Αν θέλουν να επιβιώσουν, είναι δική τους υπόθεση.

«Η ταινία έχει να κάνει με ανθρώπους που ποτέ δεν τους έχουν πάρει στα σοβαρά, που συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να αφεθούν. Πρέπει να αναλάβουν ευθύνες και δράση» λέει η δημιουργός Αντρέα Μπερλόφ,  που κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. «Αυτό που κινητοποιεί αυτές τις γυναίκες και ο τρόπος που παίρνουν τον έλεγχο είναι συναρπαστικό και κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε. Μπαίνουν στις δουλειές των συζύγων τους και καταλήγουν να τις διευθύνουν καλύτερα και πιο θαρραλέα».

Πρόκειται για μία περιπέτεια με δυνατές πρωταγωνίστριες και γυναίκες σε ρόλους κλειδιά πίσω από την κάμερα, απαιτεί γνώση ενός κινηματογραφικού είδους που δεν συνηθίζει να βάζει τις γυναίκες στην κορυφή. Η ταινία ανατρέπει την κλασική ιστορία μαφίας και της δίνει μία σύγχρονη υφή με πολλή δράση, στυλ και συναρπαστικές ανατροπές.

«Οι ταινίες για τη μαφία είναι από τις αγαπημένες μου» αναφέρει η δημιουργός. «Η ευκαιρία να πω μία ιστορία για αυτές τις τρεις αναπάντεχες αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος, που ξεκινάνε από το μηδέν και μαθαίνουν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά αναδεικνύονται σε έναν κόσμο που δεν είναι δικός τους, είναι αναζωογονητική και συναρπαστική».

Η ταλαντούχα Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί ως Κάθι, μία σύζυγος και μητέρα που κάνει τα πάντα για τους δικούς της ανθρώπους και που αποκτά ότι επιθυμεί. Η ΜακΚάρθι ενθουσιάστηκε με την ταινία και το καταιγιστικό, αιχμηρό σενάριο της Μπερλόφ. «Έχει μία λιτότητα στο γράψιμο της που είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Χωράει πολλά σε μία λήψη και αυτός είναι σωστός τρόπος για να ειπωθεί μία τέτοια ιστορία. Όταν τη συνάντησα πρώτη φορά ήταν ξεκάθαρη για το ύφος και το στυλ της ταινίας, τη δύναμη και τη βία χωρίς περιστροφές. Είναι πάντα καλό όταν προσφέρεις κάτι αναπάντεχο στο κοινό».

Η μονίμως ταλαιπωρημένη Κλερ, από την άλλη, στα χέρια της Ελίζαμπεθ Μος, αποφασίζει ότι πέρασε αρκετά και δεν θα ανεχτεί κάτι άλλο. Από κανέναν. Η Ελίζαμπεθ Μος εξήγησε για το ρόλο της πως «η Κλερ, η Κάθι και η Ρούμπι δεν είναι υπερηρωίδες ή οι κακές της υπόθεσης. Μου άρεσε γιατί η ταινία έχει να κάνει με τρεις πολύ διαφορετικές γυναίκες που δεν είναι στερεοτυπικές, έχουν τις αδυναμίες και τις δυνάμεις τους. Έχουν ελαττώματα, αλλά είναι αληθινές».

Αυτές οι γυναίκες δεν ήταν ποτέ τους φίλες. Οι σύζυγοι τους ήταν κολλητοί, πίνανε μαζί, υποστήριζε ο ένας τον άλλον και ήταν αφεντικά της μαφίας. Μόνο όταν αποσύρθηκαν εκείνοι, η Κάθι, η Ρούμπι και η Κλερ άρχισαν να συμπεριφέρονται αλλιώς… σαν σύμμαχοι.

Ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω.

Σε σχέση με τις τρεις πρωταγωνίστριες της και τι προσφέρουν στην ταινία, η Αντρέα Μπερλόφ υπογράμμισε πως «η Μελίσα, η Τίφανι και η Ελίζαμπεθ είναι δυνατές και ταλαντούχες και αυτό φαίνεται σε ό,ι κάνουν. Καθεμία με τον τρόπο της βρήκε τη φωνή του χαρακτήρα και του έδωσε μία ζωή πιο γεμάτη από αυτή που είχα στο σενάριο. Η χημεία μεταξύ τους είναι μοναδική».

Η ομάδα της ταινίας ήθελε να κάνει όσα περισσότερα γυρίσματα γίνονταν στην Νέα Υόρκη για να αναπαραστήσει όσο πιο πιστά γίνεται το κλίμα του τέλους της δεκαετίας του ’70 στο Χελς Κίτσεν. Το κοινό θα μεταφερθεί σε ένα μοναδικό μέρος στον χρόνο και στο χώρο με έντονες εικόνες που αιχμαλωτίζουν τον κόσμο του graphic novel της Vertigo, στον οποίο βασίστηκε το σενάριο.

Τον πράκτορα Γκάρι Σίλβερς του FBI, που υποδύεται ο ράπερ Common. «Για να είσαι πράκτορας του FBI πρέπει να είσαι έξυπνος. Πρέπει να έχεις το μυαλό  και να ξέρεις να χειρίζεσαι διαφορετικές καταστάσεις και για να είσαι μαύρος πράκτορας τη δεκαετία του ’70 έπρεπε να δουλέψεις σκληρά για να καθιερωθείς. Ο πράκτορας Σίλβερς ήταν επικεντρωμένος σε αυτό και αποφασισμένος να κάνει σπουδαία δουλειά. Αλλά έχει ένα κομμάτι που είναι άπιαστο. Είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας», ανέφερε ο Common.

Το φιλμ πιθανόν να το δούμε και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture