Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Σκίζει" ο νέος "Βασιλιάς των Λιονταριών" - Πλησιάζει το 1 δις δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις

"Σκίζει" ο νέος "Βασιλιάς...

Η ταινία πάει πολύ καλά και στην Πάτρα - Στο μεταξύ οι "Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη" ξεπέρασαν τελικά το ρεκόρ του "Avatar"

Συνεχίζει την προέλαση του στα ταμεία στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού το νέο live action φιλμ της Ντίσνει «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών – The Lion King» που εντυπωσιάζει με την φωτορεαλιστική του ματιά και αν δείτε και το πρωτότυπο, Αγγλόφωνο φιλμ θα απολαύσετε φωνές όπως της Μπιγιονσέ που ερμηνεύει και το τραγούδι «Spirit», του Ντόναλντ Γκλόβερ αλλά και του Σεθ Ρόγκεν, του James Earl Jones, της Άλφρε Γούνταρντ και του Τσιουέτελ Ετζιοφόρ που δανείζει τη φωνή του στον κακό θείο του μικρού Σίμπα, Σκαρ. Η ταινία με μία γερή διαφήμιση από πίσω της παρά τις μοιρασμένες εντυπώσεις όσον αφορά στους κριτικούς, φαίνεται πως κατακτά το κοινό και μάλιστα όλων των ηλικιών. Την ημέρα που είδαμε το φιλμ στις κλιματιζόμενες αίθουσες των Odeon Veso Mare, ανάμεσα στο κοινό εκτός από γονείς με παιδιά ήσαν και 20άρηδες αλλά και τουρίστες που βρέθηκαν στην Πάτρα και είπαν να απολαύσουν και τον «Βασιλιά των Λιονταριών».

Το φιλμ λοιπόν σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό και διανομή από την Feelgood Entertainment, ξεκίνησε το 4ήμερο της πρεμιέρας του στην Ελλάδα (18-21 Ιουλίου 2019) με κοντά 72.000 εισιτήρια σε 247 αίθουσες πανελλαδικά, ένα νούμερο εντυπωσιακό για την εποχή ενώ συνεχίζει πολύ καλά. Όπως έγραψε το flix.gr, η ορίτζιναλ ταινία κινουμένων σχεδίων των Ρότζερ Aλερς και Ρομπ Μίνκοφ είχε κόψει 265.000 εισιτήρια σε Αθήνα-Πειραιά και κάπου 390.000 πανελλαδικά, κατακτώντας την 1η θέση στα ταμεία την περίοδο 1994-1995 καθώς και τον τίτλο του εμπορικότερου μέχρι τότε καρτούν φιλμ στη χώρα μας. Από το παλιό φιλμ ακούγονται και στη νέα ταινία τα αγαπημένα τραγούδια «Can you feel the love tonight» σε νέα εκτέλεση και το περίφημο «Hakuna Matata» που σκορπίζει πέρα από χαρά και ρίγη νοσταλγίας στους λίγο μεγαλύτερους θεατές.

Στις ΗΠΑ στο box office, ο νέος «Βασιλιάς των Λιονταριών» που είναι λίγο πιο σκοτεινός από το καρτούν και μοιάζει όντως σε κάποια σημεία με ένα αληθοφανέστατο ντοκιμαντέρ για τα ζώα της Αφρικής, κατέκτησε για 2ο συνεχόμενο σαββατοκύριακο την 1η θέση στα ταμεία με εισπράξεις 75,5 εκατ. δολαρίων και πλέον σε 10 μέρες προβολής έχει φτάσει στις ΗΠΑ τα 350,8 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 612 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο με το σύνολο πλέον να πλησιάζει ήδη το 1 δις δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις.

Να προσθέσουμε πως από τις πιο χαριτωμένες στιγμές στην ταινία που της δίνουν ανάσες χιούμορ και γέλιου είναι οι φωνητικές ερμηνείες του Σεθ Ρόγκεν και του Μπίλι Αϊχνερ που κυριολεκτικά θα λέγαμε πως κλέβουν την παράσταση ως Πούμπα και Τιμόν, οι δύο φίλοι που σώζουν τον Σίμπα από βέβαιο θάνατο στην έρημο όπου τον έχουν κυκλώσει αρπακτικά όρνια και στη συνέχεια του μαθαίνουν να ζει χαλαρά με βασική φιλοσοφία το «δεν τρέχει τίποτα» ενώ παράλληλα ο Σίμπα αν και από τη φύση του σαρκοφάγο ζώο, θα μάθει να είναι ένα λιοντάρι φυτοφάγο!

Να πούμε πως στην προσεγμένη μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι Γιάννης Λάφης, Εύα Τσάχρα, Φοίβος Ριμένας, Βασίλης Μήλιος, κ.α.

Το φιλμ «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» παίζεται μεταγλωττισμένος και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο στην προβολή των 20.40.

*Τέλος όπως ήδη θα μάθατε, το «Avengers, endgame, Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη» των αδελφών Ρούσο, επίσης της Ντίσνει, τα κατάφερε σε απόλυτα νούμερα, χωρίς βέβαια την αναπροσαρμογή λόγω πληθωρισμού και πέρασε το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον και πλέον φιγουράρει στην 1η θέση της εμπορικότερης ταινίας διεθνώς όλων των εποχών. Οι εισπράξεις του «Avengers, endgame, Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη» είναι αυτή τη στιγμή έως και την Κυριακή 28/7/2019 (σε 3 δηλαδή και πλέον μήνες προβολής) στα 2,793,145,559 (2 δις 793 εκατομμύρια δολάρια), από τα οποία τα 856,447,749 δολάρια είναι από το box office των ΗΠΑ.

Στις 13 Αυγούστου 2019 η ταινία - φαινόμενο της Μάρβελ θα κυκλοφορήσει σε dvd/blu ray.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture