Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για Νομική: To Υπουργείο δείχνει το αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για Νομική: To Υπο...

Ανακοίνωση για τη μη λειτουργία της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη μη λειτουργία της Νομικής Σχολής στην Πάτρα αναφέρεται: "Η λειτουργία του τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη. Η ίδρυση της Νομικής δεν εξυπηρετεί μια συντεχνιακού χαρακτήρα υλοποίηση, αλλά δέσμευση και ιστορική δικαίωση σε αυτούς που ήδη από την δεκαετία του ’50 κατάφεραν να δημιουργηθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών. Για εμάς η δημιουργία τμήματος νομικών επιστημών στην πόλη μας, αποτελεί σημαντικό βήμα τόσο για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη της πόλης, όσο και για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την κατάργηση της Νομικής και το γενικό της σχέδιο αποδιοργάνωσης στην εκπαίδευσης, μας δείχνει το αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της. Μας κάνει όμως εντύπωση, ότι πριν από ένα χρόνο περίπου η κα Κεραμέως, ουδέποτε αντέδρασε στις επιδιώξεις-διεκδικήσεις αιρετών της ΝΔ από την Ηλεία να δημιουργηθεί η 4η Νομική στον Πύργο μέσω του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Αναρωτιόμαστε, χρειαζόταν η 4η Νομική να ιδρυθεί στην Ηλεία; Κι αν ναι το επιχείρημα που αντιπαραβάλει σήμερα περί ανεργίας στο χώρο των νομικών, στην περίπτωση της Ηλείας δεν ίσχυε ;

Εμείς δεν θα αντιπαραβάλουμε λοιπόν, ζητήματα τοπικού ανταγωνισμού. Η ΝΔ έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μέσω του Σχεδίου Αθηνά το 2013 όπου κατήργησε τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια. Είναι εκείνη που την ίδια ώρα που ένα δημόσιο πανεπιστημιακό  τμήμα της  φαντάζει περιττό, προκρίνει την κατάργηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Άραγε η ίδρυση μιας ιδιωτικής νομικής σχολής δεν συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας;

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας είμαστε αρωγός στην συστράτευση όλων των φορέων που επιδιώκουν την παραμονή και τη αδιάκοπη λειτουργία της Νομικής Πατρών και θα σταθούμε εμπόδιο σε αυτούς που επιδιώκουν οτιδήποτε διαφορετικό.

 

Καλούμε τις νέες και τους νέους της πόλης μας που συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να δώσουμε τον αγώνα για την διατήρηση του  αγαθού που ονομάζεται δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Υπερασπιζόμαστε τα πάγια αιτήματα της πόλης και δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουμε πίσω!"

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας

24/07/2019

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις