Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινό καρναβάλι και καραγκιόζης, ως μοχλοί ανάπτυξης - ΒΙΝΤΕΟ

Πατρινό καρναβάλι και καραγκιόζης, ως μο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό έργο SPARC

Η ανάδειξη του χώρου των παλαιών Σφαγείων με δράσεις που αφορούν στο Καρναβάλι της Πάτρας, στον Καραγκιόζη και στον τοπικό πολιτισμό, ήταν ο κεντρικός άξονας στην ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό έργο SPARC (Creativity Hubs for Sustainable DeveloPment through the VAloRization of Cultural Heritage Assets) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε αφορούσε στο ευρωπαϊκό έργο SPARC και την προώθηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης των Πολιτιστικών και Δημιουργικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα σε ότι αφορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προτάχθηκαν τα δυνατά πολιτιστικά στοιχεία της πόλης με πρώτο, το πατρινό Καρναβάλι.

Η ιδιαιτερότητα του SPARC είναι το γεγονός πως εστιάζει σε δημιουργικά και πολιτιστικά αγαθά των εμπλεκομένων περιοχών που θεωρούνται κομβικά στην υλοποίηση της στρατηγικής του έργου, όπως είναι το Καρναβάλι της Πάτρας, το Καρναβάλι του Putignano, το Θέατρο Σκιών, οι Θεατρικοί Φορείς και οι Κινηματογραφικοί Οργανισμοί.

Το έργο SPARC για την Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις