Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καταργείται σήμερα η επιτροπή για τη Νομική Πατρών

Καταργείται σήμερα η επιτροπή για τη Νομ...

Τι είπε η Υπουργός Παιδείας ενώπιον του Πρωθυπουργού

"Δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά η χώρα δεν χρειάζεται 4η Νομική σχολή" επανέλαβε σήμερα ενώπιον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως αποκαλύπτοντας οτι εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση απόφασης που θα αναιρεί τη συγκρότηση της επιτροπής από την προηγούμενη κυβέρνηση για το πρόγραμμα σπουδών της νομικής στο πανεπιστήμιο Πατρών. 

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», επανέλαβε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

 

Aναλυτικά:

Παράταση υποβολής μηχανογραφικού, συνέχιση των διαδικασιών για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης, αναστολή της ίδρυσης τέταρτης Νομικής, αλλαγές στην ύλη της Γ' λυκείου, καθώς επίσης και διεργασίες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο χωρίς προβλήματα, είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες προβαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο της στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία των υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτές τις ενέργειες.

«Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν αδυναμίες για τη λειτουργία των νέων τμημάτων», σημείωσε η κ. Κεραμέως και ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει στους βασικούς άξονές του το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές που θα μπουν τον Σεπτέμβριο στη Γ' λυκειου. «Για το εξεταστικό δεν να αιφνιδιάσουμε», είπε. «Πλην, όμως, θα προχωρήσουμε άμεσα σε βελτιωτικές κινήσεις, όπως είναι ο εξορθολογισμός της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή», πρόσθεσε.

Ακόμη, η υπουργός τόνισε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 23 Ιουλίου, θα περιληφθεί ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. «Ήδη έχουμε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις παραμέτρους της ρύθμισης», επισήμανε.

Εξάλλου, ανακοίνωσε την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. «Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τεταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να είναι έτοιμα από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και βιβλίων και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. «Έχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ, ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία», σημείωσε.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους του υπουργείου, εντάσσεται, όπως ανακοίνωσε η ίδια, η προετοιμασία ενός θεσμικού πλαισίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης «με στόχο μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα πανεπιστήμια».

Η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ωστόσο υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν δομές και ανθρώπινο δυναμικό για να τη υποστηρίξουν. «Θα προβούμε σε ενέργειες με γνώμονα να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομής», επισήμανε και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψη στο υπουργείο. «Είναι μεγάλη τιμή, είναι η πρώτη επίσκεψη σε υπουργείο και συμβολίζει το βάρος που δίνει η κυβέρνηση στην Παιδεία», συμπλήρωσε.

Η κ. Κεραμέως θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και αναμένεται να συζητήσουν για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Επίσης ανακοίνωσε την παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι», είπε η κ. Κεραμέως. 

Όπως είπε η υπουργός το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανένα», είπε η κα Κεραμέως. «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, είπε η υπουργός Παιδείας, θα έρθει η κατάργηση του ασύλου. «έχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ.

Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων και τις υποδομές.

Για την δίχρονη προσχολική αγωγή είπε ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι υποδομές και το δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Γνώμονας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είπε ότι επιτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις