Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανυποχώρητη η Νίκη Κεραμέως: Καταργείται η Νομική της Πάτρας

Ανυποχώρητη η Νίκη Κεραμέως: Καταργείται...

Δεν ακούει τίποτα η νέα Υπουργός Παιδείας

Αποφασισμένη να καταργήσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, είναι η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Υπουργός δήλωσε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα διότι δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι.

Η απόφαση περί κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, άλλωστε, υπήρξε δέσμευση του του πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι και η τοπική οργάνωση της ΝΔ έχει ταχθεί κατά της ίδρυσης της Νομικής Σχολής και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους τέσσερις βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσονα Φωτήλα, και Χριστίνα Αλεξοπούλου) για το ποια στάση θα κρατήσουν στη Βουλή, όταν θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της Νομικής των Πατρών.

Η είδηση, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των τοπικών φορέων της Πάτρας, όπως κατέγραψε στο thebest.gr, σε ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα πάντως, πανηγυρικό είναι το κλίμα στη Θράκη, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και οι τοπικοί φορείς, έδωσαν αγώνα για να μην ιδρυθεί η Νομική στην Πάτρα υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμωθεί η Νομική του ΔΠΘ, και όπως φαίνεται τα κατάφεραν.

Το αίτημα για ίδρυση Νομικής στην Πάτρα ετέθη για πρώτη φορά το 2002, όταν είχε συγκροτηθεί επιτροπή από νομικούς για να εξετάσει το θέμα. Η επιτροπή είχε κάνει θετική πρόταση, αλλά τελικά το θέμα δεν προχώρησε.

Την απόφαση για τέταρτη νομική σχολή προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στις 5/2/2018 (προκαλώντας πάντως ενστάσεις, τότε) και, όπως έχει πει, δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις τέσσερις πλέον νομικές σχολές, αλλά θα γίνει αναδιανομή τους στις τρεις υπάρχουσες.

Το πρόγραμμα σπουδών της Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό σχεδιασμό που έχει γίνει θα καλύπτει και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη νομική επιστήμη, και εύλογα τους νέους τομείς που έχει δημιουργήσει. Η σχολή επρόκειτο να δεχθεί τους πρώτους της φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως στην ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις