Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στο χώρο της υγείας η νέα κυβέρνηση

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στο χώρο τ...

Σύμφωνα και με τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατρίας, όπως είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών

Αλλαγές και στο χώρο της υγείας στοχεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προγραμματικές θέσεις της όπως είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όπως διευκρινίζεται και στο πρόγραμμα, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι μια ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες. Η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες.

Στον χαιρετισμό του, στην τελετή παραλαβής του υπουργείου του, ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας φάνηκε να γνωρίζει το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Είπε ότι με τον υφυπουργό του θα γυρίσουν όλη τη χώρα και θα επισκεφθούν όλες τις δομές Υγείας, θα καταγράψουν τα προβλήματα «και θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς νοσηλευτές και διοικητικούς του ΕΣΥ». Όπως είπε η εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για την υγεία είναι κακή και εξήγησε ότι «επίκεντρο της δική μας πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος».

Οι 12 αλλαγές στην υγεία

Καθιέρωση ενός νέου, οργανωμένου προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.  Με ενημέρωση των πολιτών (μέσω SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.

Επέκταση της διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες.

Καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.)

Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.).

Δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.

Ενίσχυση των νοσοκομείων με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

Μείωση στις ουρές με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των κέντρων υγείας.

Επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία.

Αξιοποίηση της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.λπ.

Ασθενείς θα αξιολογούν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

Σχέδιο για τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κατά 45%.

Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις