Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμ...

Μια από τις λίγες γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας, με αρμοδιότητα τα κρίσιμα για την κοινωνική συνοχή θέματα της Πρόνοιας και την Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι από το 2017 σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών, ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Είναι επισκέπτρια Λέκτορας Οικονομικών της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge – από όπου έλαβε και το διδακτορικό της. Έχει ζήσει έντεκα χρόνια σε Αγγλία και Γαλλία και έχει διατέλεσει λέκτορας στο UCL, οικονομολόγος στον Ο.Ο.Σ.Α, καθως και οικονομική σύμβουλος κυβερνήσεων αλλά και του ΟΗΕ. Αρθρογραφεί σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και το βιβλίο της «The Inexorable Evolution of Financialisation» έχει δημοσιευθεί από την Palgrave Macmillan.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις