Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι δείχνουν οι αριθμοί για το μεταναστευτικό στο λιμάνι της Πάτρας

Τι δείχνουν οι αριθμοί για το μεταναστευ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μειωμένος ο αριθμός των συλλήψεων αλλοδαπών στο πρώτο εξάμηνο του 2019 , που επιχειρούν μέσω του λιμανιού και χωρίς χαρτιά να περάσουν στην Ιταλία

Με πλαστά  χαρτιά προσπαθούν αρκετοί αλλοδαποί να περάσουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας στην Ιταλία, είτε και με έγγραφα  που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και με τα οποία υπάρχει ομοιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr το 2018 συνελήφθησαν  393 αλλοδαποί  στο λιμάνι της Πάτρας για απόπειρα εξόδου από την χώρα είτε με πλαστά έγγραφα , είτε με γνήσια που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Ο αντίστοιχος αριθμός συλλήψεων για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανέρχεται σε 129.

Συνολικά το 2018 έγιναν στο λιμάνι της Πάτρας  2320 συλλήψεις. Τον Μάιο του 2018 έγινε η αστυνομική επιχείρηση με την οποία απομακρύνθηκαν από τα παλιά εργοστάσια της παραλιακής, περισσότεροι από 600 αλλοδαποί που είχαν βρει καταφύγιο εκεί . Η εξέλιξη αυτή διαφοροποίησε σταδιακά τους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν την έξοδο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη μέσω της Ιταλίας. Σταδιακά έκτοτε αρχίζουν να μειώνονται οι αλλοδαποί που επιχειρούν να περάσουν χωρίς χαρτιά κρυμμένοι σε φορτία και ημιαξόνια και αυξάνονται οι απόπειρες με πλαστά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2018 έγιναν 370 συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να περάσουν χωρίς χαρτιά, κρυμμένοι σε φορτία ή αξόνια. Τον Δεκέμβριο του 2018 αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στου 43.

Τον Ιανουάριο του 2019 οι συλλήψεις γι΄αυτού του είδους τις απόπειρες είναι 49 και τον Μάιο μόλις 5. Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ανέρχονται σε 138.

Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οι συλλήψεις  συνολικά είτε με πλαστά έγγραφα ή άνευ, ανέρχονται σε 492.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ

 

Στατιστικά λιμάνι Πάτρας

 

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Kεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νίκος Ματούλας, το 2018 τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των συλλήψεων με πλαστά έγγραφα, καθώς οι κάτοχοί τους προσπάθησαν να επωφεληθούν της μεγάλης κινητικότητας των ευρωπαίων εκδρομέων.

Επίσης τονίζει ότι η αστυνομική επιχείρηση του Μαΐου του 2018 μείωσε αισθητά τον αριθμό των αλλοδαπών που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν λαθραία κρυμμένοι μέσα σε φορτία ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση των οργανωμένων μεταφορών αλλοδαπών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα , σε κρύπτες, σε φορτηγά και σε σκάφη ξένης σημαίας, με τη βοήθεια διακινητών. Η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε ύστερα από την εντατικοποίηση της παρουσίας των δυνάμεων της αστυνομίας και του Λιμενικού σε χώρους πέριξ και εντός του νέου λιμένα Πατρών, πιθανότατα ως μια εναλλακτική λύση των αλλοδαπών για να καταφέρουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Τέλος αποδίδει τη μείωση  των περιπτώσεων που αποπειρώνται να βγουν από τη χώρα μέσω του λιμένα, άνευ εγγράφων , αλλά πρόχειρα κρυμμένοι, το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε στην αύξηση των εποχούμενων περιπολιών μέσα στο λιμάνι, από το λιμενικό σώμα και πέριξ αυτού από την αστυνομία, καθώς και στην εσωτερική περίφραξη που ολοκληρώνεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις