Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτυχημένες οι διήμερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 7ου Γυμνασίου Πατρών

Επιτυχημένες οι διήμερες καλλιτεχνικές ε...

Με αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

Μελωδίες, τραγούδια, ορχήστρα, κίνηση και χορό, είχαν οι δύο παραστάσεις που πραγματοποίησε το 7ο Γυμνάσιο Πατρών, το Σάββατο 29 Ιουνίου και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών.

Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου με την επιμέλεια και καθοδήγηση της κας Γεωργαλή Σοφίας που είναι και η μουσικός του σχολείου, σχεδίασαν, προετοίμασαν και παρουσίασαν επί σκηνής την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων το φημισμένο μιούζικαλ “Mamma Mia” και την επόμενη ημέρα το «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι».

Στην πρώτη παράσταση του μιούζικαλ “Mamma Mia”, οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν μια διασκευή της παραπάνω ρομαντικής κομεντί, με ενδιαφέρουσα πλοκή και με την συνοδεία των διαχρονικών τραγουδιών των ABBA από την ορχήστρα του σχολείου. Τα παιδιά του σχολείου προσέγγισαν τους ρόλους με ιδιαίτερο τρόπο, επιμελήθηκαν τις χορογραφίες, ετοίμασαν τις διαφάνειες και με την επιμέλεια της υπεύθυνης καθηγήτριας μουσικής κας Γεωργαλή Σοφίας παρουσίασαν με ζωντάνια το παραπάνω φημισμένο έργο.

Την δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στον ίδιο φιλόξενο χώρο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με ένα αξιόλογο αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι.  Η μουσική ομάδα του σχολείου, επίσης σε συνεργασία με την καθηγήτρια μουσικής, επιμελήθηκαν την εκδήλωση, αναδεικνύοντας την δύναμη του Ρεμπέτικου Τραγουδιού και της μουσικής διαχρονικά. Ακούστηκαν από αρκετές μαθητικές φωνές γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια, χειροκροτήθηκαν μελωδίες της ορχήστρας που την αποτελούσαν ένας μαθητής στο αρμόνιο, δύο μαθητές στα μπουζούκια, δύο μαθητές στις κιθάρες και μια μαθήτρια στα ζίλια. Χορογραφήθηκαν από τα παιδιά γνωστά χασάπικα, χασαποσέρβικα και ζεϊμπέκικα. Ακούστηκαν στίχοι και συνθέσεις των μεγάλων καλλιτεχνών: Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, κ.ά.

Στο χαιρετισμό της, η διευθύντρια του 7ο Γυμνάσιο Πατρών κα Χαραλαμπίδη Ελισσάβετ, εκ μέρους του συλλόγου καθηγητών του σχολείου, ευχαρίστησε τις μαθήτριες και τους μαθητές για την καλλιτεχνική τους δημιουργία, την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κα Γεωργαλή Σοφία, ευχήθηκε στα παιδιά να είναι πάντα δημιουργικά και να στοχεύουν στην γνώση και να έχουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς για την συνεισφορά τους στην προετοιμασία των εκδηλώσεων και σε όσους ανώνυμα βοήθησαν στις κατασκευές και στην ροή των παραστάσεων. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις