Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Κουτρουμάνης: Συνέντευξη για το διακύβευμα των εκλογών και τους προσωπικούς του στόχους

Γιώργος Κουτρουμάνης: Συνέντευξη για το ...

"Οι πολίτες με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς" αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής

Κύριε Κουτρουμάνη πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία;

 

Είμαστε πεπεισμένοι πως ο υπεύθυνος και συναινετικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας όπως εκφράζεται από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και όλους εμάς του υποψήφιους βουλευτές, έχει διαμορφώσει τη δυναμική ώστε η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Όμως, σας υπενθυμίζω ότι ο ίδιος ο πρόεδρός μας έχει καταστήσει σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες μέσα από μια επιδιωκόμενη αμφίπλευρη διεύρυνση και στην περίπτωση που όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτοδύναμη.

 

Θα την επιχειρήσει μήπως και γιατί η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε επώδυνα μέτρα που ενδεχομένως να την φέρουν αντιμέτωπη ακόμη και με τους πολίτες που σήμερα την ψηφίζουν;    

 

Οι πολίτες με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς καθώς όλες οι μεταρρυθμίσεις θα είναι προς όφελός τους, προς όφελος της Ελλάδας.

 

Ωστόσο, το ερώτημα είναι εσείς τι θα κάνετε…

 

Το τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι επί της ουσίας ένας οδικός χάρτης για την πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση και την είσοδο της σε μια ανορθωτική πορεία.

Η δραστική μείωση φορολογίας, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και η χορήγηση κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι οι βασικές προτεραιότητες μας. Θέλουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους τους πολίτες και θα κάνουμε τα πάντα για να τις εξασφαλίσουμε.

Μέλημα μας είναι να εμπεδώσουμε εκ νέου το αίσθημα της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, βάζοντας τέλος στην αναρχία, στη βία και στην ανομία που επικρατούν τα τελευταία χρόνια σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «γκέτο».

 

Πάντως, υπάρχει μια ανησυχία στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων ότι ενδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο. 

Αυτή η ανησυχία εκπορεύεται από την κινδυνολογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο αλλά αντιθέτως θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους της υγείας, της παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και όπου αλλού διαπιστωθούν σοβαρές ελλείψεις.

Και βεβαίως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με πρωταρχικό σκοπό να επιβραβεύονται οι ικανότεροι και οι παραγωγικότεροι.

 

Σας ανησυχεί το γεγονός ότι στην τελευταία της έκθεση η Κομισιόν βάλλει κατά των πρόσφατων παροχών, μιλώντας για μια μεγάλη δημοσιονομική τρύπα;  Και υπάρχει περίπτωση αυτές να τις πάρει πίσω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

 

Καμία από τις υφιστάμενες παροχές δεν θα παρθεί πίσω από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σταδιακά θα τις ενισχύσει με τη βάσιμη προσδοκία πως με τη δραστική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής στην οποία θα προχωρήσει η πραγματική οικονομία θα πάρει μπροστά, έχοντας παράλληλα ανακτήσει και την εμπιστοσύνη των εταίρων έναντι της χώρας.

Ήδη, την επερχόμενη μεταβολή στην Ελλάδα την αντιμετωπίζουν θετικά οι αγορές, εφόσον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό τέλμα.  

Σας υπενθυμίζω ότι την επομένη της θριαμβευτικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές το Χρηματιστήριο πήρε τα πάνω του και έκτοτε εξακολουθεί να διαγράφει ανοδική τροχιά,  ενώ μειώθηκαν και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Και με σύμμαχο αυτό το θετικό κλίμα, προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, έναντι των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει τη χώρα.

Αυτό είναι και το πρώτο κλειδί για να πάμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας.             

             

Και μια προσωπική ερώτηση. Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική, θέτοντας υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;

 

Κατά την αριστοτέλεια αντίληψη είμαι προ πολλού ενεργός πολίτης, εφόσον έχω μια πολύχρονη συνδικαλιστική ενασχόληση με επίκεντρο το Οικονομικό Επιμελητήριο, του οποίου είμαι πρόεδρος του στη Δυτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου, μετέχω στην ενεργό πολιτική. Απλώς, τώρα, θεωρώ ότι είναι η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών μου, ώστε να εκπροσωπήσω με γνώμονα τις αρχές και της αξίες της Νέας Δημοκρατίας την Αχαΐα στη Βουλή.    

 

Τι λέτε; Θα τα καταφέρετε;

 

Με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη των συμπολιτών μου, πιστεύω πως ναι. Διευκρινίζω, πάντως, ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Επί τριάντα χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως Ορκωτός Ελεγκτής. Είμαι αυτοδημιούργητος, τίποτα δεν μου χαρίστηκε.

Επομένως, και επειδή ακριβώς δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, η πολιτική δεν ήταν και ούτε πρόκειται να καταστεί για μένα μέσο βιοπορισμού.  Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις