Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ασπ. Ρηγοπούλου: H αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες είναι θέμα παιδείας αλλά και ζήτημα κεντρικής πολιτικής

Ασπ. Ρηγοπούλου: H αντιμετώπιση των ατόμ...

Η κ. Ρηγοπούλου παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους»

Την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία που βιώνουν τον συνεχή αποκλεισμό από την καθημερινότητα, είχε την ευκαιρία να εισπράξει η γιατρός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ασπασία Ρηγοπούλου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

Η κ. Ρηγοπούλου παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους» που διοργάνωσε ο  Κωνσταντίνος Καταγάς (the restart project) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Ελλάδας, στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας.

Οι ομιλητές και τα άτομα με αναπηρίες που έκαναν παρεμβάσεις στη διάρκεια του συνεδρίου, ανέδειξαν με καθημερινά απλά παραδείγματα τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον κοινωνικό διαχωρισμό που υφίστανται. Αυτός πηγάζει κυρίως από την έλλειψη πρόσβασης που υπάρχει στην πόλη της Πάτρας και γενικότερα στη χώρα μας. 

Από την πλευρά της η κ. Ρηγοπούλου έχοντας την εμπειρία της μετεκπαίδευσής της στην ακτινολογία του μυοσκελετικού συστήματος και τις αθλητικές κακώσεις σε νοσοκομείο του εξωτερικού, περιέγραψε τη συνύπαρξη των ατόμων με κινητικά προβλήματα με το λοιπό πληθυσμό. «Στο νοσοκομείο υπήρχαν μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κάναμε γυμναστική, κολύμβηση κλπ όλοι μαζί. Αυτό δημιουργούσε μία άλλη κουλτούρα και έδειχνε ότι, είτε είσαι άτομο με αναπηρία, είτε γιατρός, είτε νοσηλευτής, είτε απλός πολίτης έχεις ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες δυνατότητες».

Η κ. Ρηγοπούλου πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες σαφώς είναι θέμα παιδείας αλλά είναι και ζήτημα κεντρικής πολιτικής.  «Για παράδειγμα η ανάπτυξη δομών που θα δίνει τη δυνατότητα της καθημερινής συνύπαρξης ατόμων με αναπηρίες με το λοιπό πληθυσμό, είναι θέμα της πολιτείας. Όπως ευθύνη της πολιτείας είναι η επαρκής στελέχωση της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού μας Νοσοκομείου. Είναι ανεπίτρεπτο η οικογένεια του κ. Δημητρίου Σφήκα να προχώρησε σε αυτή τη δωρεά εκατομμυρίων και το κράτος να μην στελεχώνει την Κλινική με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικές όλες οι κλίνες της κι έτσι να έχουμε πάσχοντες στη λίστα αναμονής». 

 Νίκος Σαμαράς, Γρηγόρης Κοντοδήμος, Ασπασία Ρηγοπούλου, Παναγιώτης Μηλής  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις