Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυαγοσώστης για ένα 8ωρο στην Πλαζ της Πάτρας- Μετά μόνοι σας!

Ναυαγοσώστης για ένα 8ωρο στην Πλαζ της ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αυτά προβλέπει το προεδρικό διάταγμα

"Ελάτε ακόμη και 07.00 το πρωί στην Πλαζ να δείτε πόσος κόσμος κάνει το μπάνιο του. Κυρίως ηλικιωμένοι", λένε στο thebest.gr λουόμενοι που προτιμούν σε καθημερινή βάση την παραλία της Πλαζ για λίγες στιγμές δροσιάς, θέλοντας να επιχειρηματολογήσουν για το ζητούμενο να υπάρχει ναυαγοσώστης πέραν του ωραρίου 10.30 - 17.30 στην παραλία.

Αρκετοί άνθρωποι - κυρίως ηλικιωμένοι- έχουν πνιγεί κολυμπώντας στην θάλασσα της Πλαζ, ακόμη και ώρες που υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία. Τι γίνεται όμως τις άλλες ώρες;

Ακόμη και τις καθημερινές και έως τις 20.30 αργά το απόγευμα, οι λουόμενοι μένουν στην παραλία και κολυμπούν στη θάλασσα. Ναυαγοσώστης δεν υπάρχει μετά τις 17.30 και οι δύο πυργίσκοι αδειάζουν.

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα οι υποχρεώσεις των δήμων καθώς και των φορέων διαχείρισης χώρων, των οποίων η διαχείριση δεν ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε., Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. κ.λπ.), όταν παραχωρούν ή εκμισθώνουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, χώρο αιγιαλού – παραλίας που θεωρείται λουτρική εγκατάσταση, είναι εκτός των άλλων:

Κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και από ώρας 10.30 – 17.30, προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών. Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου. Εφόσον ο υπόχρεος πρέπει να διαθέτει τρεις (3) τουλάχιστον ναυαγοσώστες, υποχρεούται να προσλαμβάνει και έναν (1) συντονιστή επόπτη ναυαγοσωστών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις