Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένα μουσικό ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία

Πάτρα: Ένα μουσικό ταξίδι στην μελοποιημ...

Τη Δευτέρα 24/6/2019 στο θέατρο της Κρήνης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019

Με «Ένα ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία» συνεχίζονται την  Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ,  στο θέατρο της Κρήνης, οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019.

Συντελεστές της μουσικής βραδιάς είναι οι Κώστας Βασιλιάγκος – τραγούδι,  Ανδρέας Στεργίου – κλασική κιθάρα,  Κώστας Βλαχόπουλος – φυσαρμόνικα και  Βαγγέλης Ζωγράφος – κοντραμπάσο, οι οποίοι επί σκηνής θα ξεδιπλώσουν τη μοναδικότητα του ποιητικού έργου που φέρει την υπογραφή του Νίκου Καββαδία που  με 3 μόλις δημοσιευμένες ποιητικές συλλογές, κατάφερε να εμπνεύσει μουσικούς και κοινό με την πλούσια περιγραφική του γλώσσα και τα έντονα συναισθήματα, αφήνοντας τους στίχους του ανεξίτηλα χαραγμένους στην σκέψη όσων τους διάβασαν ή τους άκουσαν.

Οι άγνωστοι, για τους περισσότερους, ναυτικοί όροι και τα γλωσσικά ιδιώματα της ποίησής του, όχι μόνο δεν στάθηκαν εμπόδιο, αλλά αποτελούν για τον αναγνώστη και τον ακροατή το όχημα για ένα ονειρικό ταξίδι.

Ο Κώστας Βασιλιάγκος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Σύγχρονο Τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Άννα Διαμαντοπούλου. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε νεαρή ηλικία στην μπουάτ “Απανεμιά” δίπλα στον Γιώργο Ζωγράφο. Το 1991 παίρνει μέρος στουςΑγώνες Τραγουδιού Καλαμάτας του Μάνου Χατζιδάκι. Το 1993 συμμετέχει στην ροκ όπερα “Δαίμονες”. Το 1995 κερδίζει βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Έχει εκδόσει τρεις προσωπικούς δίσκους και συμμετέχει σε αρκετούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Έχει συνεργαστεί με τον τζαζ πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή, με τον συνθέτη Νίκο Πλατύραχο, με τον συνθέτη και καθηγητή στο Berklee (Βοστώνη) Αλέξανδρο Καλογερά, καθώς και σε μεγάλο αριθμό συναυλιών σε θέατρα της Ελλάδας με την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι καθώς και με την “Καμεράτα” σε συναυλίες στο Ηρώδειο και το ΜέγαροΜουσικής (Beatles Tribute Project) υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Παρουσιάζει, με πολλά μουσικά σχήματα, αφιερώματα σε έλληνες συνθέτες και στιχουργούς σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Στεργίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος κλασικής κιθάρας και Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας (Δημοτικό Ωδείο Πατρών 1999) ξεκινάει καριέρα ως σολίστ και δάσκαλος κιθάρας, παρακολουθώντας παράλληλα master classes κορυφαίων δασκάλων παγκοσμίως, με σημαντικότερη τη διδασκαλία του Oscar Ghiglia στην Chigiana Academia Musicale με πλήρη υποτροφία στη Siena της Ιταλίας. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κιθάρας σε Ελλάδα και εξωτερικό και βραβεύτηκε σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας (Πάτρα, Χαλκίδα, 2002).

Έχει συμπράξει με πολλά σχήματα μουσικής δωματίου αλλά και με τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις: Παιγνιωδώς (θέατρο «Εμπρός», 2006), Romancero Gitan, του Μίκη Θεοδωράκη, με τη Σαβίνα Γιαννάτου, σε δική του μεταγραφή (Ελλάδα Κύπρος),όπερα Trovatore του G. Verdi (Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση Χ. Γωγιός, 2008), musica mista με την Ευαγγελία Τσιάρα (2005-2013), Η αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης (Θέατρο «Τρένο στο Ρουφ», 2009). Έχει ακόμη συνεργαστεί με τον Νίκο Πλατύραχο (Οίστρον, Ονειρογραφία κλπ.), τον Νίκο Ξυδάκη, τον Στράτο Αχλάτη και Κώστα Βλαχόπουλο Tango Mediterraneo. Έχει μελετήσει τη φωνή με τον Σπύρο Σακκά και την Έρση Παπαχρυσάνθου.

Ο Κώστας Βλαχόπουλος είναι σολίστ χρωματικής φυσαρμόνικας στο Αργεντίνικο Tango. Ξεκίνησε με τη διατονική φυσαρμόνικα παίζοντας Blues. Στην συνέχεια περνώντας από τη παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική, κατέληξε στην ιδιαίτερη χρωματική φυσαρμόνικα και στο Αργεντίνικο Tango ιδρύοντας το σχήμα "El Duo De Dos". Ενεργός στη δισκογραφία με εμφανίσεις σε πλήθος μουσικών σκηνών και θεάτρων ανά την Ελλάδα (Half Note, Θέατρο Badminton, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Φεστιβάλ κιθάρας Σύρου, Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Μύλος Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κ.α.) Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς, συνθέτες και σκηνοθέτες (Μάριος Στρόφαλης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Πέμυ Ζούνη)

Τέλος ο Βαγγέλης Ζωγράφος έχει γεννηθεί το 1963 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς  Εργάζεται σαν μουσικός από τα 18 του στο θέατρο, καθώς και σαν μέλος ρεμπέτικης κομπανίας. Λίγο αργότερα άρχισε η σχέση του με τα στούντιο. Σε συναυλίες έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Μαρκόπουλος, Χ. Λεοντής, Ν. Μαυρουδής, Ν. Ξυδάκης, Δ. Σαββόπουλος, Ν. Κυπουργός, Ε. Καραϊνδρου, Γ. Ανδρέου, Μ. Φαραντούρη, Νένα Βενετσάνου, Έλλη Πασπαλά, Ελ. Αρβανιτάκη, Ηλίας Λιούγκος.

Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί σε πλήθος ηχογραφήσεων.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 €

ΣΗΜΕΙΑ  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2019

-              ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ                                         ΤΗΛ  2610 273.613

-              MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ

Ρήγα Φεραίου 34,                                          ΤΗΛ 2610 222.411

-              DISCOVER A.E.

Βούρβαχη 3 και Κορίνθου                                           ΤΗΛ  2610 624916            

-              ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ

Μαιζώνος  92,                                                                   ΤΗΛ 2610 274.728

-              ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.

Κορίνθου 270,                                                                   ΤΗΛ  2610 273.287.

Κώστας Βασιλιάγκος.

Κώστας Βασιλιάγκος.

Κώστας Βλαχόπουλος.

Κώστας Βλαχόπουλος.

Ανδρέας Στεργίου.

Ανδρέας Στεργίου.

Βαγγέλης Ζωγράφος.

Βαγγέλης Ζωγράφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture