Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το αριστούργημα του Βισκόντι "Θάνατος στη Βενετία" σε νέες κόπιες από 20/6 στην Αθήνα

Το αριστούργημα του Βισκόντι "Θάνατ...

Με τον εξαιρετικό Ντερκ Μπόγκαρτ σε μία συγκινητική ερμηνεία

Τι να πεις για την ταινία «Θάνατος στη Βενετία -Death in Venice» του σπουδαίου Λουκίνο Βισκόντι που πρωτοπροβλήθηκε πριν από 48 χρόνια το 1971 και συγκίνησε ενώ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, 4 BAFTA της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας ανάμεσα τους και καλύτερης σκηνοθεσίας, προτάθηκε για το Όσκαρ κοστουμιών ενώ πήρε κι ένα ειδικό βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Η εμβληματική αυτή ταινία και «αγαπημένη» των Κινηματογραφικών Λεσχών, ξαναβγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Bibliotheque, σε επανέκδοση σε ψηφική κόπια από την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.

Θα προβάλλεται στους κινηματογράφους σινέ ΒΟΞ (Εξάρχεια) με ώρες προβολής 8.50 και 11.05 μ.μ., σινέ Ζέφυρος στα Πετράλωνα με ώρες προβολής 9.00 και 11.00 μ.μ. και στο σινέ ΟΑΣΗ στο Παγκράτι με ώρες προβολής 8.50 και 11.05 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ντερκ Μπόγκαρντ στην πιο συγκινητική ερμηνεία της καριέρας του, Σιλβάνα Μάγκανο, Ρομόλο Βάλι, Μαρκ Μπερνς, Μπιορν Αντρεσεν.

Αριστουργηματική ταινία βασισμένη σε νουβέλα του Τόμας Μαν σκηνοθετημένη από τον Ιταλό νεορεαλιστή Luchino Visconti. Μεταφέρθηκε και σε τηλεοπτική σειρά το 1990 από τον Robin Laugh.

Ο συνθέτης Gustav von Aschenbach αποφασίζει απογοητευμένος να αποτραβηχτεί μέχρι την Βενετία για να βρει τον εαυτό του ύστερα από καταπόνηση και αγχώδη εργασία. Αναπάντεχα όμως δεν καταφέρνει αν βρει την ησυχία του καθώς ερωτεύεται ένα νεαρό αγόρι που παραθερίζει οικογενειακώς εκεί.

Εξαιρετικά μινιμαλιστική σε διαλόγους η ταινία βασίζεται περισσότερο στη μουσική του Gustav Mahler, στις εικόνες και στις σκέψεις του θεατή. Νοσταλγική μουσική, εκπληκτικά τοπία στήνουν τον καμβά του Visconti.

Μέσα από κρυφές κάμερες για μεγαλύτερη αυθεντικότητα ο Visconti στήνει τον κρυφό και καταπιεσμένο έρωτα του καλοντυμένου στην τρίχα συνθέτη για το θηλυπρεπές αγόρι, του οποίου τη λιτή και ατημέλητη ομορφιά θαυμάζει μέσα από κλεφτές ματιές. Δεν του μιλάει ποτέ, δεν το αγγίζει, δεν το πλησιάζει καν.

Το φιλμ «Θάνατος στη Βενετία» είναι ένα λιτό αλλά καλοδουλεμένο εγκώμιο για τον έρωτα, την οδύνη και την βαναυσότητά του, ακόμη και αν αυτός ο ίδιος ο έρωτας ξεφεύγει από τις κοινωνικές νόρμες και κατευθύνεται σε λάθος πρόσωπα, αν υπάρχουν λάθος πρόσωπα στον έρωτα. «Ο Θάνατος στη Βενετία» όπως προείπαμε, έχει βασιστεί στην ομώνυμη νουβέλα του Τόμας Μαν.

Πιθανόν να δούμε την ταινία και εδώ στην Πάτρα εκτός και την προγραμματίσει εκ νέου τον ερχόμενο χειμώνα η Κινηματογραφική Λέσχη.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture