Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευρωπαϊκή διάκριση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & το «Καφέ Γέφυρες» στην Πάτρα

Ευρωπαϊκή διάκριση στην Περιφέρεια Δυτικ...

Για τη συνέργειά τους στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Άλλη μία ευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς της απονεμήθηκε το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο αριστείας REVES για τη δράση της και τις συνέργειες που αναπτύσσει στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και συγκεκριμένα για τη συνεργασία και τη στήριξη που παρέχει στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Καφέ Γέφυρες».

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του την Χριστίνα Μπίκου, τον Παναγιώτη Μαγκαφά και τον Σπύρο Δούκα εκπροσώπους του «Καφέ Γέφυρες», στους οποίους και παρέδωσε το βραβείο που μοιράστηκε η ΚΟΙΝΣΕΠ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η δράση του «Καφέ Γέφυρες» είναι μία από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της κοινωνικής οικονομίας και θεωρείται ότι είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένα πιλοτικό έργο με σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της κοινωνικής πολιτικής της. Στόχος του εγχειρήματος είναι η εργασιακή επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Καφέ Γέφυρες» είναι άτυπη και βασίζεται σε αμοιβαία συμφωνία για την προώθηση του πεδίου της κοινωνικής οικονομίας μέσα από το πολύτιμο παράδειγμα που προωθεί το όραμα του «Καφέ Γέφυρες».

Τα ετήσια Ευρωπαϊκά βραβεία αριστείας του δικτύου REVES είναι ένα σημαντικό μέσο για την πραγματοποίηση και την ανταμοιβή καινοτόμων πρωτοβουλιών και την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτείνονται νέες δράσεις για τη χάραξη πολιτικής.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου εκπρόσωποι δώδεκα Περιφερειών παρουσίασαν τις δράσεις τους, αντάλλαξαν απόψεις και διακρίθηκαν με κριτήριο την ευρηματικότητα και την απήχηση που είχαν στην κοινωνία.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη τελετή των βραβείων REVES εκπροσώπησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ιωάννα Χαμακιώτη και Δημήτρης Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις