Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Η κατάληψη απειλεί τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας»

«Η κατάληψη απειλεί τη λειτουργία του Νο...

Μένει ο «πόλεμος» Διοίκησης-Συνδικαλιστών

 

Τον άμεσο κίνδυνο να ξεμείνει το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας από τα απαραίτητα για τη λειτουργία του υλικά, λόγω της παρατεταμένης κατάληψης που πραγματοποιούν στις διοικητικές υπηρεσίες οι συνδικαλιστές του κλάδου, εφιστά μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θόδωρος Σερεμέτης.

Προηγήθηκε χθες η προσφυγή του Σωματείου «Ιπποκράτης» στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας την ποινική δίωξη τόσο του Διοικητή όσο και της Νοσηλευτικής Διευθύντριας καταγγέλλοντας παράνομες καρατομήσεις προϊσταμένων και διαδικασίες μετακίνησης-τοποθέτησης προσωπικού σε θέσεις ευθύνης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Σερεμέτης οι αποφάσεις που έλαβε είναι καθόλα νόμιμες και ουσιαστικά αποτελούν εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου που έπρεπε υποχρεωτικά να υλοποιηθεί.

«Θα ήμουν τρελός να κάνω κάτι κόντρα στη λογική και όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία. Μάλλον κάτι δεν αρέσει στους συνδικαλιστές από τις συγκεκριμένες αποφάσεις και γι’ αυτό αντιδρούν», συμπληρώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Τονίζει παράλληλα ότι ο Άγιος Ανδρέας βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά κάποια απαραίτητα για τη λειτουργία του υλικά και αν η κατάληψη των συνδικαλιστών συνεχιστεί τότε θα δημιουργηθούν ελλείψεις με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

«Η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών καθιστά αδύνατη τη σωστή τροφοδοσία μας με ότι χρειαζόμαστε. Παράλληλα υπεισέρχονται καθυστερήσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των διοικητικών υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι Διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι υπό κατάληψη από τις 6/6/2019.

Τα αποθέματα των απαιτούμενων για τη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου υλικών τελειώνουν! Καλώ ενώπιον όλων σας τους καταληψίες να λήξουν την χωρίς καμία προοπτική κινητοποίησή τους διότι θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου», προειδοποιεί.

Ταυτόχρονα σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα επισημαίνει ότι με βάση τον καινούργιο Οργανισμό δεν μπορεί να διατηρηθούν διπλές θέσεις Διευθυντών και προϊσταμένων, ούτε μπορεί ο Διοικητής να καθυστερεί την τακτοποίηση αυτών και όποιων άλλων θεμάτων άπτονται της εφαρμογής του οργανισμού επ’ αόριστο, σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Σερεμέτη, ολοκληρώθηκαν και εκδόθηκαν στις 31 Μαΐου με ισχύ από 1 Ιουνίου και αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες, διότι «κατά το σωματείο είμαι παράνομος γιατί εξέδωσα τις αποφάσεις, αλλά και αν δεν τις εξέδιδα πάλι παράνομος θα ήμουν! Επίσης λένε ότι είμαι παράνομος διότι το περιεχόμενο των αποφάσεων δεν έπρεπε να είναι αυτό αλλά διαφορετικό. Δηλαδή δεν «αρέσει» σε ορισμένους το περιεχόμενο των αποφάσεων και απαιτούν να τις πάρω πίσω!

Υποκαθιστούν το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου ο οποίος πιθανά εκτιμά ότι αδικείται, να προσφύγει με την ένστασή του στην εποπτεύουσα αρχή (6η ΥΠΕ), ή στην Δικαιοσύνη, προσπαθούν να υποκαταστήσουν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, θεωρούν το σωματείο αρμόδιο να αποδώσει Δικαιοσύνη!», συμπληρώνει ο Διοικητής του Αγίου Ανδρέα.

Ωστόσο το Σωματείο των Εργαζομένων επιμένει στις θέσεις του και υποστηρίζει ότι οι παρανομίες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Καλεί δε τα κόμματα που συμμετέχουν στον στίβο των εκλογών της 7ης του Ιούλη, «να πάρουν θέση απέναντι στις επαναλαμβανόμενες παρανομίες Σερεμέτη και  6ης Υ.Πε, με τις ευλογίες σαφώς του υπηρεσιακού υπουργείου υγείας, που δυστυχώς συντελούνται και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, όπου ως γνωστόν σαφώς και απαγορεύονται».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις