Back to Top
#TAGS Κορωνοϊός Επίδομα 800 ευρώ Πατρών-Πύργου Έβρος
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΑΓΟΡΑ

/

Λατρεύετε τη μπύρα; Επισκεφθείτε το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το Σάββατο 22/6

Λατρεύετε τη μπύρα; Επισκεφθείτε το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το Σάββατο 22/6

Μη χάσετε τις πρωτότυπες ξεναγήσεις για την τέχνη της ζυθοποίησης- η μετάβαση είναι δωρεάν

Ανοιχτή πρόσκληση στους φίλους της μπύρας απευθύνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, καθώς συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και μας καλωσορίζει στο εργοστάσιό της στην Πάτρα| (ΒΙΠΕ) το άλλο Σάββατο 22 Ιουνίου για δυο ξεναγήσεις στις 12 και στις 3 το μεσημέρι.

Ανακαλύψτε από κοντά τα μυστικά της παραγωγής και γνωρίστε τους ανθρώπους που παράγουν μερικές από τις πιο αγαπημένες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διαδικασία παραγωγής, την παραλαβή πρώτων υλών και την εμφιάλωση όπως και γευσιγνωσία διαφορετικών τύπων μπύρας. Αυτή η εκδήλωση στην Πάτρα θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση στο https://bit.ly/317WhW5. Μπορείτε να πάτε στις εγκαταστάσεις με δικό σας όχημα ή με δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο (σημείο συνάντησης: Πλατεία Τριών Συμμάχων-Ώρες αναχώρησης: 11.30  & 14.30)

*Θυμίζουμε πως το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα με σχεδόν 35 χρόνια λειτουργίας και 260 εργαζόμενους, αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Συνολικά κάθε χρόνο παράγονται εκεί σχεδόν 150 προϊοντικοί κωδικοί και 1.400.000 εκατόλιτρα μπίρας, εκ των οποίων τα περίπου 90.000 εξάγονται. Επίσης  έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής μηλίτη, η πρώτη  στην ελληνική επικράτεια.

Μέλος του Ομίλου Heineken N.V. το εργοστάσιο παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Amstel Free Lemon, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμος) και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow. Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel, Chimay. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επίσης, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 καθώς και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

Website: www.athenianbrewery.gr

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΖΥΘΟΠΟΙΩΝ

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 12 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Web site: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/

Αγορά