Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πρόεδρος Τραμπ τα «έψαλε» στη NASA με ανάρτηση του στο twitter

Ο πρόεδρος Τραμπ τα «έψαλε» στη NASA με ...

Aς αφήσουν την επιστροφή στη Σελήνη κι ας επικεντρωθούν σε πιο μεγάλα πράγματα, τους είπε με νόημα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 τη NASA να μην μιλάει πια για την "επιστροφή" της στη Σελήνη -κάτι που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης- όμως η ανάρτησή του αυτή στο Twitter προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

"Με όλα αυτά τα χρήματα που δαπανούνται, η NASA δεν θα έπρεπε να μιλάει για αποστολή στη Σελήνη. Το κάναμε αυτό πριν από 50 χρόνια. Θα έπρεπε να επικεντρωθούν στα πιο μεγάλα πράγματα που κάνουμε, συμπεριλαμβανομένου του Άρη (μέρος του οποίου είναι η Σελήνη), της Άμυνας και της Επιστήμης!", έγραφε το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου.

Το ακριβές νόημα της ανάρτησης αυτής δεν είναι σαφές: ο πρόεδρος ενδέχεται να ζητά απλώς από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να προβάλει περισσότερο την αποστολή στον Άρη. Κάποιοι όμως θεώρησαν ότι ζητά αλλαγή κατεύθυνσης γενικώς.

Από το 2017 και μετά, κατόπιν προεδρικής οδηγίας, η NASA παρουσιάζει την επιστροφή των αστροναυτών στη Σελήνη ως ένα αναγκαίο βήμα για την προετοιμασία της αποστολής ανθρώπων στον Άρη. Το σεληνιακό έδαφος θεωρείται ιδανικό πεδίο δοκιμών για τις νέες τεχνολογίες, τα μηχανήματα και τα οχήματα που θα συνοδεύσουν τις μελλοντικές αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.

Όμως η ΝASA επιμένει επίσης ότι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις αποστολές του 1969 και του 1972, οι ΗΠΑ θα "μείνουν" στη Σελήνη. "Δεν θα περιοριστούμε να αφήσουμε τις σημαίες και τα αποτυπώματά μας εκεί και να μην ξαναπάμε για τα επόμενα 50 χρόνια", διαβεβαίωσε τον περασμένο Απρίλιο ο διευθυντής της υπηρεσίας, Τζιμ Μπριντενστάιν.

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε τη NASA να επιταχύνει τις προετοιμασίες, για να αναχωρήσει μια αποστολή το 2024 αντί για το 2028. Κατόπιν ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά, και μια γυναίκα σε αυτήν την αποστολή.

Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αμφιβολίες επειδή σπανίως μιλά για τη NASA, την οποία έχει αναθέσει στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο ίδιος έχει επικεντρωθεί κυρίως στη δημιουργία μιας διαστημικής στρατιωτικής δύναμης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις