Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι έδειχναν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τον Β’ γύρο σε Περιφέρεια, Πάτρα, Αίγιο

Τι έδειχναν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για ...

Οι μετρήσεις που είχαν τα επιτελεία των παρατάξεων

Άνετη επικράτηση του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα και προβάδισμα του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, που διενεργήθηκαν από κόμματα και παρατάξεις, αλλά δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όσον αφορά στο Δήμο Αιγιάλειας η εικόνα των δημοσκοπήσεων προϊδέαζε για αμφίρροπη μάχη, με μοιρασμένες τις πιθανότητες μεταξύ των δύο διεκδικητών, δηλαδή του Χρήστου Γούτου και του Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Πρέπει πάντως να διευκρινιστεί ότι αν η αποχή κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, είναι πιθανό από τις κάλπες να προκύψουν αποτελέσματα ριζικά διαφορετικά από τις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων. Οι μετρήσεις τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύουμε παρακάτω, κατέγραφαν μια τάση αύξησης της αποχής σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, περίπου 6-8%. Αν η πραγματική αποχή ξεπεράσει κατά πολύ αυτή την εκτίμηση, είναι πολύ πιθανόν να διαφοροποιηθούν ριζικά οι εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τρεις εταιρίες τις τελευταίες εβδομάδες, κατέγραφαν μια συνεχή άνοδο του Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα την προηγούμενη Κυριακή. Οι μετρήσεις αυτές έδειχναν ότι τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Φαρμάκης θα κινηθεί μεταξύ 49% και 53%, ενώ ο Απόστολος Κατσιφάρας μεταξύ 47% και 51%.

Πάντως, στις δημοσκοπήσεις αυτές δεν έχει μετρηθεί τυχόν επίδραση των όσων συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο και ειδικότερα οι καταγγελίες της παράταξης Κατσιφάρα εις βάρος του Κώστα Σπηλιόπουλου σύμφωνα με τις οποίες «η υποψηφιότητα Σπηλιόπουλου ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία για να ανακοπεί ο δρόμος του Απόστολου Κατσιφάρα προς την επανεκλογή του».

Από την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη, μέσω αυτής της καταγγελίας, προσέβλεπαν σε αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων που προέρχονταν από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και που στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει Σπηλιόπουλο. Αν και πόση επίδραση θα έχει αυτή η καταγγελία, θα φανεί απόψε στην κάλπη.

Να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών του 2014, ο κ. Κατσιφάρας είχε επικρατήσει με ποσοστό 50,5%, έναντι 49,5% που είχε λάβει ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Κατσανιώτης.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Συντριπτική επικράτηση του Κώστα Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων, έδειχναν οι δημοσκοπήσεις δίνοντας του ποσοστό 64-68%.

Να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2014, ο κ. Πελετίδης είχε λάβει 63,53% έναντι 36,47% του Κώστα Χριστόπουλου.

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Για αμφίρροπη μάχη, ίσως και θρίλερ προϊδεάζουν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος στην Αιγιάλεια, όπου στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών αναμετρώνται ο Χρήστος Γούτος και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Και οι δύο υποψήφιοι καταγράφουν ποσοστό μεταξύ 48% και 52%. Ωστόσο οι μετρήσεις αυτές είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα ενόψει πρώτου γύρου (και είχε τεθεί το ερώτημα «τι θα ψηφίζατε στο δεύτερο γύρο μεταξύ Γούτου και Καλογερόπουλου») και ως εκ τούτου δεν έχουν καταγράψει τυχόν επίδραση της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων κατά την τελευταία εβδομάδα.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 αντιμέτωποι είχαν βρεθεί ο Θανάσης Παναγόπουλος και ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, έχοντας επικρατήσει ο πρώτος με ποσοστό 55,96%.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οι δημοσκοπήσεις παραγγέλθηκαν από κόμματα και τα επιτελεία των παρατάξεων και δεν προορίζονταν για δημοσίευση αλλά ως «εργαλεία» για τη διαμόρφωση της επικοινωνιακής τους πολιτικής.

Το THEBEST.GR διαθέτοντας αξιόπιστες πηγές στα επιτελεία αυτά, πληροφορείτο τα αποτελέσματα, αλλά δεν είχε δικαίωμα δημοσίευσής τους. Ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι για να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης πρέπει να υπάρχει έγγραφη και επίσημη εντολή του Μέσου Ενημέρωσης προς την Εταιρία Δημοσκοπήσεων και εν συνεχεία να δημοσιευθούν αναλυτικά όλοι οι πίνακες της δημοσκόπησης. 

Τώρα που έκλεισαν οι κάλπες  και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα για απόπειρα επηρεασμού του εκλογικού Σώματος, δημοσιεύουμε αυτό το πλούσιο και έγκυρο ρεπορτάζ για τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους τα επιτελεία των παρατάξεων και στα οποία βάσισαν τον επικοινωνιακό τους σχεδιασμό.

Και την πρώτη Κυριακή το THEBEST.GR είχε δημοσιεύσει το ακόλουθο θέμα παρουσιάζοντας τι έδειχαν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις