Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μετά την ακύρωση των εκλογών

Η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μετά την ακύρωση των εκλογών

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται...

Τη δική της απάντηση δίνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας μετά την ακύρωση των εκλογών του Ιουνίου το 2018 από το Πρωτοδικείο της Πάτρας. Σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για  ρεσιτάλ εντυπώσεων με βάση την απόφαση που στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις συλλογικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς προβλέπονται στο καταστατικό του.  Αναφέρει ότι τα μέλη της Συνδικαλιστική Παράταξη «ΣΥΝΔΕΣΥ»..."ξεχνούν να πουν ότι βγήκε και η απόφαση 352/2019 του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει το ΕΚΠ, λέγοντας πως όλες οι διαδικασίες μέχρι τις εκλογές έγιναν καθόλα νόμιμες. Ξεχνούν να πουν ότι δεν έχουν κερδίσει ούτε μία από τις αγωγές και τα ασφαλιστικά που έκαναν στο ΕΚΠ, μέχρι σήμερα". 

"Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα γυρίσει πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας και της νοθείας, ότι θα είναι ο «Δούρειος Ίππος» των επιχειρηματιών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων" λέει από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο

Τι δήλωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…….

Από χτες η γνωστή ομάδα Καραγεωργόπουλου – Νικολάου έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ εντυπώσεων με βάση την απόφαση 351/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις συλλογικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς προβλέπονται στο καταστατικό του. Βέβαια ξεχνούν να πουν ότι βγήκε και η απόφαση 352/2019 του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει το ΕΚΠ, λέγοντας πως όλες οι διαδικασίες μέχρι τις εκλογές έγιναν καθόλα νόμιμες. Ξεχνούν να πουν ότι δεν έχουν κερδίσει ούτε μία από τις αγωγές και τα ασφαλιστικά που έκαναν στο ΕΚΠ, μέχρι σήμερα.

 

Βρήκαν, λοιπόν, την ευκαιρία να βγουν πάλι στο προσκήνιο αυτοί που τους προσπέρασε η ίδια η ζωή, αυτοί που τους έκριναν οι εργαζόμενοι της πόλης μας και τα σωματεία τους, αυτοί που δεν έχουν κανέναν πια να τους στηρίζει πέρα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για την οποία ο κόσμος ξέρει πια πως λειτουργεί. Το ξέρουμε, πονάει η απομόνωσή τους από το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και πιο πολύ πονάει τα αφεντικά τους, την αστική τάξη της πόλης μας. Τους ενοχλεί που έχασαν τις ωραίες τους καρέκλες που αξιοποιούσαν για προσωπικό όφελος. Δεν πειράζει…. Ξυδάκι όπως λέει και ο λαός μας!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα γυρίσει πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας και της νοθείας, ότι θα είναι ο «Δούρειος Ίππος» των επιχειρηματιών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η νέα Διοίκηση του ΕΚΠ εδώ και ένα χρόνο περίπου απέδειξε με τη στάση της και τη δράση της, τι Εργατικό Κέντρο έχει ανάγκη η εργατική τάξη της πόλης μας. Έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να γίνει το ΕΚΠ πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων. Και αυτό δεν το λέμε εμείς! Το λένε οι χιλιάδες εργαζόμενοι που είδαν ότι κάτι άλλαξε, βρήκαν ένα σύμμαχο. Το αποδεικνύουν οι δεκάδες ΓΣ και συσκέψεις σωματείων, οι ημερίδες και οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης του ΕΚΠ.

Όσο για αυτά που λένε, περισσεύει η υποκρισία τους! Μιλούν αυτοί για δημοκρατία και νομιμότητα; Μιλούν αυτοί για ΕΚ «στολίδι» και «παράδεισο» επί των ημερών τους; Πέρα από το ότι εδώ γελάμε, ας θυμίσουμε ορισμένα πράγματα.

Μιλούν αυτοί για δημοκρατία και νομιμότητα που κουρέλιαζαν το καταστατικό του ΕΚΠ, που έφτιαχναν σωματεία σφραγίδες, που έκαναν εκλογές νόθες και ψήφιζαν και οι πεθαμένοι, που ψήφιζαν από όλη την Ελλάδα για αντιπροσώπους στο ΕΚΠ;

Μιλούν αυτοί που είναι υπόδικοι ποινικά γιατί δεν παρέδωσαν τίποτα στη νέα Διοίκηση του ΕΚΠ, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις; Που συγκάλυψαν με διάφορους τρόπους τις παρανομίες τους και τα έριχναν ο ένας στον άλλο;

Έχει το θράσος να μιλά η πρώην πρόεδρος του ΕΚΠ που φέρεται να είναι συνταξιούχος από το 1995, το οποίο και ερευνάται από τη δικαιοσύνη; Ο κύριος Καραγεωργόπουλος που είναι επιχειρηματίας με πολλές εταιρίες και εκατομμύρια ευρώ ισολογισμούς;

Έχουν το θράσος να μιλούν αυτοί που έχουν κάνει τον 6ο όροφο του ΕΚΠ δουλεμπορικό γραφείο σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, κάνοντας πάρτι εκατομμυρίων ευρώ; Γιατί δεν δημοσιεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία σαν ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας; Αλήθεια, πόσες χιλιάδες ευρώ είναι ο μισθός της προέδρου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδος;

Μιλούν αυτοί που εξαφάνισαν από το ταμείο του ΕΚΠ και δεν παρέδωσαν ποτέ στη νέα Διοίκηση, 18.356,99 ευρώ; Όλα αυτά τα στοιχεία και οι ισολογισμοί είναι στη διάθεση όλων, τα έχει εγκρίνει η χρονιάτικη ΓΣ των αντιπροσώπων του ΕΚΠ το Μάρτιο του 2019, μιας και πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία σε ΓΣ αντιπροσώπων.

Μιλούν αυτοί που έκοψαν τους μισθούς των εργαζομένων του ΕΚΠ, ενώ ο ΟΑΕΔ πλήρωνε κανονικά και χωρίς περικοπές τις μισθοδοσίες τους; Που πήγαιναν αυτά τα λεφτά των περικοπών; Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία στα αρχεία για όλα αυτά;

 

Αυτό είναι το «στολίδι» και ο «παράδεισος» που λένε. «Στολίδι και παράδεισος» μόνο για αυτούς και τους επιχειρηματίες της πόλης μας. «Κόλαση» για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Αυτόν τον «παράδεισο» λοιπόν ας τον ξεχάσουν!

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ένα χρόνο τώρα. Θα συνεχίσει να παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Έχουμε δίπλα μας δεκάδες σωματεία και εργαζόμενους που μας στηρίζουν, που επιβραβεύουν σήμερα την προσπάθεια που κάνουμε.

Τέλος, η Διοίκηση του ΕΚΠ θα καταθέσει έφεση κατά της παραπάνω απόφασης και ταυτόχρονα με αγώνες και μαζικές διαδικασίες θα υπερασπιστεί τις συλλογικές τις αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της ΓΣΣΕ για την ακύρωση των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ αναφέρει:

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή πλειάδας σωματείων – μελών της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, ακυρώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη Διοίκησης του Ιουνίου 2018. Η απόφαση, πέρα από τις εκλογές, ακυρώνει και τις αποφάσεις του επονομαζόμενου «Εργατικού Συνεδρίου» που παράνομα είχαν στήσει οι δυνάμεις του  Π.Α.ΜΕ. Πρόκειται για την απόλυτη καταδίκη των ακραίων, νόθων και βίαιων καταστάσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.

Από την πρώτη στιγμή ως Συνομοσπονδία είχαμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στους κόλπους του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ είχαμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και δεν θα τις νομιμοποιήσει εφόσον συνεχιστούν.

Όσοι λοιπόν απεργάζονται και υλοποιούν σενάρια διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, εξυπηρετώντας κυβερνητικούς και εργοδοτικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία είναι θεσμοί ακλόνητοι και λειτουργούν.

Διανύσαμε πολύ δρόμο, για την ακρίβεια 100 χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες για το συνδικαλιστικό κίνημα οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και δημοκρατικά προσανατολισμένοι. Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δεν θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας

"ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» χαιρετίζει την 351/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η οποία ακυρώνει τη νόθα διαδικασία που ακολούθησε η γνωστή για την παραβατική της δράση, ομάδα του Π.Α.ΜΕ - ΚΚΕ στην Αχαΐα.

Πρόκειται για την 10η κατά σειρά απόφαση ακύρωσης των ενεργειών τους σε βάρος σωματείων και συνδικαλιστών, με στόχο την δια της βίας κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου 2018 είχαν αποκλειστεί με παράνομο τρόπο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας, με στόχο να κάνουν εκλογές χωρίς «αντίπαλο». Η δικαιοσύνη τότε είχε επιβάλει με προσωρινή διαταγή τη συμμετοχή όλων των Σωματείων και των αντιπροσώπων στις εκλογές, απόφαση την οποία  για πολλοστή φορά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κατά του κύρους των εκλογών προσφύγαμε τα παρακάτω Σωματεία:

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL ΑΧΑΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ», 2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ), 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ, 4. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, 5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ», 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 7. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ «Ο ΔΑΥΙΔ», 8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΑΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» είναι η πολυπληθέστερη και μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση - μέλος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με χιλιάδες (πραγματικούς) εργαζόμενους να εντάσσονται στο δυναμικό του. Η παράνομη - και με τη βούλα της δικαιοσύνης - διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οφείλει να παραιτηθεί άμεσα και να προχωρήσουμε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης που θα οδηγήσει το ΕΚΠ σε νόμιμες εκλογές. Πλέον δεν έχουν καμία νομική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίζουν να είναι γαντζωμένοι στις «καρέκλες». Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι λάφυρο καμιάς παράταξης. Ανήκει στα Σωματεία του, ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης και όχι στα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ και των μισθοδοτούμενων από το κόμμα στελεχών του. Τους προειδοποιούμε ότι πλησιάζει η ώρα απόδοσης και ατομικών ευθυνών.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, τη νοθεία και το φόβο!". 

 

Ειδήσεις