Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πλευρό των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ο Βασίλης Χατζηλάμπρου

Στο πλευρό των καθαριστριών στο Πανεπιστ...

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τις εργαζόμενες

«Η εργασιακή ομηρία των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο συνεχίζεται». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντίστασης Πολιτών με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι συμβάσεις των καθαριστριών λήγουν τον Σεπτέμβρη. Προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος για καθαριότητα. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων τους. Προφανής ο κίνδυνος, με την διαδικασία των προεκλογικών υποσχέσεων και των παρελκυστικών τακτικών, να ξαναπέσει η καθαριότητα στα χέρια εργολάβων.

Άμεσα η Διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει να ενεργήσει και να ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων, πριν την περίοδο της καλοκαιρινής αδράνειας.

Η γνώμη μας είναι πως οι εργαζόμενες/νοι θα πρέπει να είναι  σε θέσεις αορίστου χρόνου δεδομένων των διαρκών αναγκών που καλύπτουν. Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου θα πρέπει να αγγίζει όλες τις σχέσεις του. Ακόμα και τις εργασιακές.

Στην συνάντηση παραβρίσκονταν και οι υποψήφιοι Περ. σύμβουλοι της «Αντίστασης Πολιτών – Δυτικής Ελλάδας» Παναγής Καραζέρης αναπληρωτής καθηγητής του Π.Π. και η Μαρία Μανέτα εκπαιδευτικός.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις