Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Εvi Grintela: Η πατρινή designer μας ξελογιάζει με μια κολεξιόν θαλασσινό ρομάντζο

Εvi Grintela: Η πατρινή designer μας ξελ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Λανσάρει το riviera style ελληνικής καταγωγής με ρίγες, ανθάκια και χειροποίητα βολάν, δείτε φωτογραφίες

«Maritime Romance» τιτλοφορείται η φετινή καλοκαιρινή συλλογή της διεθνώς πλέον αναγνωρισμένης πατρινής designer Evi Grintela, η οποία υποκλίνεται στο new navy style. H ίδια το θεωρεί ένα συναισθηματικό ταξίδι από το βεστιάριο του ’20 και του ’30 στο σήμερα, καθώς αναπροσαρμόζει με το δικό της τρόπο την αισθητική του ναυτικού chic και του λεγόμενου riviera style. Της ζητήσαμε τις υπέροχες φωτογραφίες της καμπάνιας με φωτογράφο το Thanassis Krikis, καθώς και το lookbook, ειδικά για το thebest.gr

Aφορμή ήταν τα καινούρια φορέματα Evi Grintela που θαυμάσαμε σε μεγάλα, δημοφιλέστατα παγκοσμίως, διαδικτυακά stores, όπως το net-a porter ή το farfetch.

Το φίνο κοτόν και το πολυτελές μετάξι είναι τα βασικά, πολυαγαπημένα υλικά. Η  «statement» θαλασσινή παλέτα του λευκού και του μπλε και των κλασικών ερυθρόλευκων ριγέ κυριαρχεί. Το ονομαστό πλέον shirt dress, στο οποίο βασίστηκε το brand της, όμως εξελίσσεται αποκτώντας νέα άνθινα, ρομαντικά ντεσέν, πέρα από τα ανδρόγυνα ριγέ και μονόχρωμα που ξέραμε. Κοριτσίστικοι vintage γιακάδες, χειροποίητα βολάν, παιχνιδιάρικες λόξες και ρετρό «γαρνιρίσματα» είναι τα καινούρια στοιχεία που μας ξελογιάζουν. Μήκος; Long midi και maxi φανατικά. Επιπλέον εστιάζει και  στα φαρδιά ναυτικά παντελόνια και τα navy blue πουκάμισα. Μούσες της οι Coco Chanel, η Μάρλεν Ντίντριχ, η Ζέλντα Φιτζέραλντ, η Λορίν Μπακόλ και η Λουλού ντε λα Φαλέζ…

 

 

H Εύη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, σπούδασε σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη και εξελίχθηκε σε γνωστή και σεβαστή fashion editor και τελικά διευθύντρια του περιοδικού L’Officiel. O γάμος της με τον «μίδα» της δισκογραφίας Μίλτο Καρατζά της χάρισε αξέχαστες στιγμές και γλέντια τη χρυσή εποχή της ελληνικής πίστας. Η γκαρνταρόμπα της ήταν γεμάτη θησαυρούς όπως τα πρώτα θρυλικά σμόκιν Yves Saint Laurent ενώ παρακολουθούσε επιδείξεις των Galliano, Lagerfeld, Lanvin, Chanel ως τιμώμενη καλεσμένη.

Πριν πέντε περίπου χρόνια, αποτιμώντας τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα αλλά και τις τεράστιες αλλαγές στον Τύπο, στράφηκε στις επάλξεις του fashion design αποφασίζοντας ένα νέο ξεκίνημα. Το προσωπικό της brand Evi Grintela: «Τhe Shirt Dress» με άνετα φορέματα σαν ανδρικά πουκάμισα που κολακεύουν κάθε σωματότυπο, κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα. «Τα ρούχα αυτά είναι μια δική μου αγάπη. Οταν ξεκίνησα να σχεδιάζω shirtdresses δεν ήταν τόσο δημοφιλή όσο τώρα διεθνώς. Στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος δεν τα ήξερε» αναφέρει. Την τελευταία τριετία βλέπει με χαρά τη σειρά της να έχει καθιερωθεί. Τα σημαντικότερα on line stores, καταστήματα σε Παρίσι, Ντουμπάι, Λος Αντζελες αλλά και σε θέρετρα της Ελλάδας και του εξωτερικού τη διακινούν με επιτυχία. Η ίδια έχει έδρα ένα ατελιέ σε ρετρό, παριζιάνικο ύφος στην καρδιά της Αθήνας, σε παστέλ ρομαντικούς τόνους, γεμάτο γύψινα και κρύσταλλα. Μπουφέδες με γλυκάκια-ζωγραφιές και πανέμορφες ανθοδέσμες περιμένουν πάντα τους διάσημους φίλους της και τις στυλάτες πελάτισσές της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View