Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία σήμερα με χαλάζι σε κάποιες περιοχές - Θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία σήμερα με χαλάζι σε κάποιες π...

Δείτε Χάρτες και τις σημερινές προγνώσεις

Τα … τρελά του θα κάνει σήμερα ο καιρός λίγο πριν τη θερμή εισβολή του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις ο καιρός στη διάρκεια της Παρασκευής θα επιδεινωθεί με  χαλάζι, βροχές και καταιγίδες .

Όπως προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, από τις πρώτες ώρες της ημέρας και μέχρι το ξημέρωμα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κατά τόπους, στα ηπειρωτικά, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Αττική με έντονα φαινόμενα να αναμένεται πως θα πλήξουν και το κέντρο της Αθήνας. 

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει απότομα, εκ νέου.

 Ο ίδιος κάνει λόγο στο Facebook για «θερμή εισβολή των επομένων ημερών (στο Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη με τις κόκκινες αποχρώσεις) η οποία θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου». 

Κατά τον ίδιο, στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Απο την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις