Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Καταστηματάρχες εστίασης: Παγκόσμια πρωτοτυπία η ρύθμιση για το ΦΠΑ

Καταστηματάρχες εστίασης: Παγκόσμια πρωτ...

Ζητούν μονοψήφιο και ενιαίο ΦΠΑ

Ως «παγκόσμια πρωτοτυπία» χαρακτηρίζει ο Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, την τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Και αυτό διότι, η τοπολογία εξαιρεί από το μειωμένο ΦΠΑ τον καφέ, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

«H τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που κατατέθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε τους φόβους του κλάδου για την εξαίρεση του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον μειωμένο συντελεστή.

Θεωρούμε παγκόσμια πρωτοτυπία τον διαχωρισμό της εστίασης και διχαστική την διάκριση των καταστημάτων μας από ενιαία φορολογική κλίμακα. Πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) είναι το μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής αλλά και την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ως δύο από τα βασικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του κλάδου.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, την συμφωνία Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει ενιαίος μειωμένος συντελεστής σε όλη την εστίαση χωρίς εξαιρέσεις.

Δηλώνουμε με κάθε δύναμη και υπευθυνότητα ότι ο σύλλογός μας παραμένει συμπαγής, εκφράζοντας συνολικά το αίτημα του ενιαίου συντελεστή σε όλη την εστίαση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά